Oletko omaishoivaaja?

Jyväskylän yliopistossa on käynnistymässä Suomen Akatemian rahoittama hanke, jossa tutkitaan työelämän ja omaishoivan yhteensovittamista.

Etsimme haastateltaviksi Jyvässeudulla ja Tampereella asuvia ihmisiä, jotka käyvät ansiotyössä ja auttavat säännöllisesti ikääntyvää läheistään (vanhempaa, isovanhempaa, appivanhempaa, puolisoa tai muuta sukulaista tai tuttavaa), joka tarvitsee apua arjessaan (esim.kotiaskareissa tai henkilökohtaisissa toimissa).

Haastattelut tehdään alkuvuodesta 2009 haastateltavan kotona tai muussa sovitussa paikassa. Haastattelussa esille tulevat asiat ovat luottamuksellisia.

Haastatteluissa (noin 1,5 h) on tarkoitus käsitellä mm. omaishoivaan/auttamiseen, työssäkäyntiin, palvelujen käyttöön, perhe- ja muihin sosiaalisiin suhteisiin sekä tulevaisuuden toiveisiin liittyviä asioita.

Yhteydenottoja toivomme mielellään mahdollisimman pian. Jyvässeudulla Anu Leinonen (p. 050 306 2137 tai anu.m.leinonen@jyu.fi) ja Tampereella Outi Jolanki (p. 040 727 1242, outi.jolanki@uta.fi)

TEPPO KRÖGER dosentti, tutkimushankkeen johtaja yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos Jyväskylän yliopisto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.