Pulkkaurat kävelyteille

Pienten lasten äitinä liikkuisin mielelläni pulkan, kelkan tai pienen hiihtäjän kanssa kaupunkimme kevyen liikenteen väyllillä. Nyt se on kuitenkin tehty täysin mahdottomaksi. Kävelytiet on hiekotettu pientareita myöten ihan reunasta reunaan, eikä mistään löydy koloa, jossa voisi vetää lasta pulkassa, potkukelkkailla tai lapsi hiihtää. Miksi näin?

Kävin etsimässä kaupungin nettisivuilta osoitetta, jonne voisin laittaa asiasta palautetta. Löysin vain tylyn tekstin: "Kevyen liikenteen väylät hiekoitetaan niiden koko leveydeltä. Kevyen liikenteen väylillä on lain mukaan toimittava kaikkien tienkäyttäjien ehdoilla. Vahinkojen välttämiseksi niille ei voi jättää hiekoittamattomia kelkka- ja pulkkauria", joka on ihan höpölöpöä. Nythän nimenomaan ne eivät toimi kaikkien tienkäyttäjien ehdoilla. Näin hoidettuina unohdetaan lapsiperheiden tarpeet täysin.

Ei varmasti ole liikaa pyydetty, että toiseen reunaan jätettäisiin noin 30 leveä ura talvisilla liikuntavälineillä kulkeville. Tänne Pohjolaan kun on kehitetty monia nerokkaita talviliikkumisvälineitä, joita niin nuoret kuin vanhatkin mielellään käyttäisivät, esimerkiksi potkukelkka. Vahinkojen välttämiseksi kävelyteille jää vielä aivan tarpeeksi iso alue hiekoitetuksi.

MINNA KILPALA Jyväskylä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.