Onnea Sauli Niinistö ja Jenni Haukio!

Ei sitä seurusteluaan tarvitse lehtien palstoilla käsitellä, jos niin haluaa. Kaiketi sen voi itse päättää kirjoitellaanko lööpeissä etukäteen henkilökohtaisista asioista. Kunnioitan tapaanne tässä asiassa, samoin myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki ja kansanedustaja/puheenjohtaja Timo Soini ovat toimineet viisaasti, kun eivät ole tuoneet yksityisasioitaan lehtien palstoilla käsiteltäviksi. Tämä varmasti näkyy heidän kaikkien arvostuksessa ja poliittisissa kannatusluvuissa.

Toisin on käynyt pääministeri Matti Vanhaselle, joka todennäköisesti viime presidentin vaaleissa menetti mahdollisuutensa Suomen presidentiksi naisasioiden takia. Eikä entiselle ulkoministeri Ilkka Kanervalle kovin hyvää seurannut huonosti harkittujen tekstiviestien lähettelystä.

Voi olla niinkin, että, aikoinaan Johannes Virolainen putosi eduskunnasta siksi, kun ilmoitti "sopimattomana" aikana erostaan silloisen vaimonsa kanssa. "Kyllä kansa tietää", sanoi aikoinaan Veikko Vennamo. Jatkan tähän: ja tekee valintojaan niiden asioiden pohjalta.

Perhe on yksi yhteiskunnan peruspilareista, jotka pitävät yhteiskuntaa pystyssä ja perheitä tulee tukea. Varmasti, ainakin lasten kannalta, avioliitto on, avoliittoa parempi vaihtoehto.

En arvostele, enkä tuomitse, sillä siihen minulla ei ole pienintäkään oikeutta, avoliitossa asuvia ja avioeroon ajautuneita ihmisiä. Mutta sen haluan sanoa, että koti, uskonto ja isänmaa ovat varmasti niitä asioita, joita myös tämän päivän Suomessa tulisi enemmän kunnioittaa. Hyvää vuoden jatkoa jokaiselle.

PS. Nykyiselle valtiovarainministeri Jyrki Kataiselle tuli viime hallitusneuvottelujen aikana pieni moka, kun hän poltteli sikaria neuvottelun aikana tv-kameroiden edessä. Nyt näin uuden vuoden alussa rohkenen ehdottaa hänelle ja eduskunnan puhemies Niinistölle, että mikäli he vielä polttavat, niin tekisivät päätöksen lopettaa tupakointi ja näin näyttää hyvää, savutonta esimerkkiä Suomen kansalle, sen ylimmiltä johtopaikoilta. Varmaankaan heidän kunnioituksensa ja poliittinen kannatus ei siitä ainakaan vähenisi.

MATTI KEKKONEN eläkkeellä oleva kyläkauppias Uurainen, Höytiä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu