Kyrö, pidä pintasi!

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta "Räsästuomiosta". Doping-syytetty hiihtäjä Räsänen vapautettiin ja oikeutettiin saamaan korvauksia. Oikeuden istunnon jälkeisenä aamuna TV1-kanavalla oltiin yhteydessä puhelimen avulla Esko Ahoon, joka totesi: "oikeuden päätös oli meille hyvä".

Entäpä sitten, jos toimittaja Väisänen olisi saanut tietolähteensä todistamaan oikeuden eteen?

Tuossa tv:n aamulähetyksessä esitettiin hovioikeudenneuvos Jukka Kemppiselle kysymys: Tuliko oikeuden päätöksessä esille totuus? Jukka Kemppinen vastasi: "ei tullut", eikä hänen mielestään yleensäkään tule, vaan lähinnä oleva totuus. Silloin tuo lausunto tuli niin arvovaltaiselta taholta ja oli sisällöltäänkin hieman ajattelua herättävä, joten siihen oli tyytyminen. Nuo tapahtumat olivat median ja suuren yleisön puitavissa heinäkuun lopulla 1999.

Nyt Kari-Pekka Kyrö puhuu suunsa putaaksi Hesarin artikkelissa mm: Kyrön mukaan suomalaishiihtäjät manipuloivat veriarvojaan Trondheimin MM-kisoissa 1997, ja Lahden MM-hiihdoissa 2001 toiminta oli täysin systemaattista. Lahden MM-hiihdoissa Kyrö oli itse läsnä, kun Virpi Kuitunen hoidettiin pikavauhtia infuusioon ennen starttia.

"Siitä voi ja pitää puhua reilusti, koska sehän on tässä käyttäytynyt ihan törkeästi sillä lailla, että se lähti omia avustajia ja henkilöstöä syyttämään", Kyrö totesi.

Tuo silloinen oikeuden päätös ei aiheuttanut suurempia spekulointeja, mutta silloin se oli melkoinen näpäys mahtipontiselle medialle. Se oli myös sellainen opetus journalismin edustajille, joka tuli ottaa huomioon. Nuo ajat on media unohtanut jo aikaa sitten. Entä nyt mitä sapiskaa oikeuslaitos tulee saamaan median taholta, jos ja kun Kyrön esille ottama dopingskandaali käsitellään uudelleen ja vanha tuomio avataan. Ja lyödään totuus leivättömän pöydän ratkaistavaksi? K-P Kyrö pidä pintasi!

URPO MANNINEN Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.