Mielipide: Kortin uudistus on ollut tarpeen

Vastaamme Keskisuomalaisessa 7.8. julkaistuun yleisönosastokirjoitukseen ”Seniorikortin hankala uudistus”.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut on julkaissut uuden hinnaston 1.7. Hinnastoon on tehty muutoksia jyväskyläläisille suunnatun Seniorikortin käytäntöihin.

Omatoimiseen liikuntaan tarkoitetun Seniorikortin käyttöoikeutta laajennettiin koskemaan myös viikonloppuja. Viikonloppuisin korttia on mahdollista käyttää klo 6–15 välisenä aikana liikuntapalvelujen hallinnoimilla kuntosaleilla lukuun ottamatta Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin kuntosaleja.

Laajennuksen myötä kortin hintaa on korotettu 5 eurolla. Kortin hinta on tällä hetkellä voimassa olevan hinnaston mukaisesti 80 euroa.

Kortti on henkilökohtainen ja se on voimassa vuoden ostopäivästä erikseen määritellyissä liikuntapaikoissa. Seniorikortin tietoja ei voi enää jatkossa ladata liikuntapaikkojen sarjatuotteille.

Liikuntapaikkoihin liikkumaan mennessä edellytetään Seniorikortin näyttämistä kassalla.

Syynä tähän ovat aiemmat ajoittain tapahtuneet Seniorikortin väärinkäytökset sekä halu yhtenäistää eri liikuntapaikkojen käytäntöjä. Kaikissa liikuntapaikoissa ei ole mahdollista käyttää sarjakortteja tai -rannekkeita.

 

Seniorikortti on aiemminkin pitänyt tarvittaessa näyttää liikuntapaikkaan tullessa, vaikka tuote olisi ladattu sarjakortille tai -rannekkeelle.

Seniorikorttia voi käyttää eri liikuntapaikoissa, eikä se ole sidottu johonkin tiettyyn liikuntapaikkaan toisin kuin sarjakortit ja -rannekkeet.

Eläkeläisten sarjatuotteita voi edelleen ladata esimerkiksi Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa rannekkeelle.

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa pyritään ottamaan huomioon tiedossa olevat ruuhka-ajat esimerkiksi uimahallikuljetusten aikaan lisäämällä kassaresursseja mahdollisuuksien mukaan.

Anna-Leena Sahindalliikuntajohtaja

Kirsi Pelo-ArkkopalveluesimiesJyväskylän kaupunki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu