Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Kaltoinkohdeltu

Olen mielenterveyskuntoutuja. Parisuhteeni kriisiytyi ja sain Saarikasta ohjeen hakeutua turvakotiin. Lääkitykseeni en saanut apua, koska Saarikassa ei ollut mielenterveyspuolen lääkäriä paikalla 2 viikkoon lomien ja lomautusten vuoksi. En saanut myöskään vastaanottoaikaa sairaanhoitajalle tai psykologille.

Minulle luvattiin, että saan asua turvakodilla yhden kuukauden ilmaiseksi, kunnes saisin itselleni oman asunnon. Olin helpottunut, koska näin säästäisin rahaa, saisin ostaa kalusteita tulevaan omaan asuntooni.

1,5 viikkoa kului hyvin, kunnes todettiin, että psyykeni on niin huonokuntoinen, etten voi enää asua turvakodissa. Saarikan mielenterveyspuolelta en saanut minkäänlaista keskusteluapua, enkä kantaa lääkityksen tarpeellisuuteen tai muutoksiin, koska ei ole henkilökuntaa töissä.

Kävin terveyskeskuksen päivystyksessä näyttämässä vammojani, joita olin saanut, sekä mielenterveyspuolen päivystyksessä. Kummastakaan en saanut apua, koska eivät tunne taustojani.

Sosiaalitoimisto otti minusta vihdoin kopin ja he järjestivät minulle mahdollisuuden majoittua mielenterveyskuntoutujien asumisyksikköön, koska kotiin paluu ei ollut järkevää.

Ehdin olla kyseisessä asumisyksikössä 4 vuorokautta, kunnes selvisi, että vuorokausimaksu on 33 euroa. Eli kuukauden lasku tulisi olemaan n.1000 euroa. Ei minulla ole edes tuloja kuukaudessa näin paljoa!

Lisäksi henkilökunnan koulutus ei vastaa tarpeeseeni keskustella esim. psykologin kanssa, saati että olisin vieläkään tavannut lääkäriä.

Niinpä olin 2 viikkoa kiertolaisena ilman minkäänlaista hoitokontaktia ja kriisiapua. Jouduin palaamaan takaisin kotiin, mistä olin jo ehtinyt irtisanoutua. Vieläkään en ole saanut Saarikasta muuta kun soittoajan jonnekin tulevaisuuteen.

Miten Saarikka vastaa mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sekä äkillisen kriisiavun tarpeisiin?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu