Osaamista Alvan johtoon

Teemu Rönkkä

Huomasin Keskisuomalaisen yleisöosastolla 17.1. julkaistun Timo Fredriksonin kirjoituksen, joka käsitteli silloin puheenaiheena ollutta Alvan vähemmistöosuuden myyntiä. Fredrikson sivuaa myös energiantuotannon toimivuutta, todeten, että syy voimalaitosten huonoon käytettävyyteen olisi henkilöstön vähentäminen viime vuosina. Tämä toteamus ei pidä paikkaansa.

Työskentelin Jyväskylän Energian energiantuotannon johtajana vuosina 2015–2018. Tuona ajanjaksona energiantuotannon organisaation henkilöstön määrä laski suunnitellusti eläkkeelle jäämisien ja keväällä 2018 käytyjen yhteistoimintaneuvotteluiden kautta 90 henkilöstä 52 henkilöön.

Muutoksen säästövaikutus omistajalle, Jyväskylän kaupungille, on joka vuosi 3,5 miljoonaa euroa. Voimalaitoksien toimivuuteen tai käyttövarmuuteen ei henkilöstövähennyksillä ole ollut vaikutusta. Henkilöstömäärä oli ollut siis Keljonlahden voimalaitoksen käynnistymisvuodesta 2010 alkaen 40 % ylimitoitettu.

Alvan suurin haaste on selvitä velkaantumisestaan, ei tuotantolaitosten toimivuus tai toimimattomuus. Velkaantuminen on aiheutunut johdon osaamattomuudesta ja kykenemättömyydestä hallita yhtiön kulurakennetta sekä tarpeettomista ja ylimitoitetuista investoinneista. Sama toiminta näyttää valitettavasti jatkuvan.

Esimerkkinä voidaan tarkastella Rauhalahden voimalaitosta, johon investoitiin vuosina 2014–2015 lähes 30 miljoonaa euroa. Tämä investointi olisi voitu jättää kokonaan tekemättä, sillä energiantuotannon lisäkapasiteetille tai laitteistouudistuksille ei ollut tarvetta.

Rauhalahden voimalaitosta olisi voitu käyttää 1500 tuntia vuodessa ilman investointeja lainsäädännön sallimana. Nämä käyttötunnit olisivat riittäneet kovimmilla pakkasilla tuottamaan riittävän lisäkaukolämmön Keljonlahden voimalaitoksen tueksi. Keljonlahden voimalaitoksen kapasiteettihan on ollut alun alkaen ylimitoitettu käyttötarpeisiin nähden.

Vaikka Alvan myyntiaikeet haudattiin, ei se poista Alvan johdossa olevaa osaamattomuutta ja kykenemättömyyttä johtaa osakeyhtiötä. Tähän olisi varmasti saatu kipeästi kaivattua apua vähemmistöosakkaalta.

Onneksi soveltuvia ja korkeasti koulutettuja johtamisen ammattilaisia voi palkata yhtiöön ilman yhtiön osuuksien myyntiäkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu