Seniorikortin hankala uudistus

Jyväskylän kaupungin seniorien liikuntaharrastuksiin myönnettävä maksullinen Seniorikortti on laajassa käytössä.

Monelta käyttäjältä on ehkä jäänyt huomaamatta tuleva merkittävä uudistus kortin käyttöön.

Jyväskylän kaupungin liikuntasivuilla kerrotaan, että ”eri liikuntapaikkojen käytänteitä yhdistetään, joten Seniorikortin lataaminen kulkurannekkeille poistuu. Seniorikortin käyttäjien tulee kulkea liikuntapaikkoihin aina kassan kautta”. Perusteita muutokselle ei ole esitetty.

 

Aiemmin Aalto Alvariin, yhteen käytetyimmistä ja vilkkaimmista liikuntapaikoista, kuljettiin näyttämällä ranneketta kortinlukijalle. Jatkossa seniorikorttilainen seisoo pahvinen seniorikortti kädessä jonottamassa kassalle saadakseen kertaluontoisen rannekkeen sisäänpääsyä varten.

Suositut viikoittaiset uimahallikuljetusbussit, joissa on nelisenkymmentä ihmistä, muodostavat pitkän jonon kassan eteen. Samalla kassalla jonottavat myös kaikki maksavat asiakkaat.

Koululaisryhmät aiheuttavat aina pientä ruuhkaa selvitäkseen kassasta, ja ruuhka saattaa siis olla melkoinen.

Korona-aikana olemme oppineet minimoimaan lähikontaktit, mutta tuleva käytäntö tulee niitä taas merkittävästi lisäämään.

 

Uudistuksen suunnittelijat, laskeutukaa tänne tavallisten seniorikuntalaisten riviin ja luopukaa aikeestanne hylätä toimiva asiakasystävällinen käytäntö.

En tunne muiden liikuntapaikkojen käytäntöjä, mutta ainakin uimahallissa kulkurannekkeen käyttäminen on ollut nopeaa ja helppoa. Miten perustelette uudistuksen?

Tämä on kysymys liikuntasuunnittelija Anna-Leena Sahindalille Seniorikortin käytöstä.

Eläköön Jyväskylä, seniorienkin liikuntakaupunki! Noustaan voimalla vastarintaan tarpeettomia uudistuksia vastaan.

Kirsti Sipponen

eläkeläinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu