Mielipide: Eroon meluisista vesiskoottereista

Ehdotan, että Jyväskylä olisi ensimmäinen tulevaisuuteen katsova kunta, joka ryhtyisi aktiivisesti vähentämään ilmastoa, luontoa ja melusaasteellaan hermoja koettelevaa toimintaa alueellaan.

Jyväskylä voisi kieltää muutaman vuoden siirtymäkauden jälkeen kaikilla vesialueillaan vesiskoottereiden käytön.

Kun erityisesti metallien ja energian kulutuksen leikkaaminen ilmastonmuutoksen ja lajien sukupuuttoaallon hillitsemiseksi on edessä vääjäämättömästi, se kannattaa aloittaa turhuuksien häiritsevimmästä päästä.

 

Kaunis kesäilta Päijänteellä on tähän asti häiriintynyt kovaäänisten ja usein turhan kovaa ajavien moottoriveneiden vuoksi.Ne ovat kuitenkin liikkuneet valtaosin paikasta toiseen ja usein vilkkaankin alueen vedet hiljenevät illaksi.

Viime vuosina on kuitenkin lähes joka ilta ilmestynyt jostain parvi vesiskoottereita pörräämään. Ne ajelevat edestakaisin, kiertävät ympyrää, syöksyvät omiin aaltoihinsa, eikä niiden käyttökulttuuriin kuulu missään nimessä rauhallinen ajaminen.

Tulee rannassa mieleen, että ovatko ne tarkoituksella tulleet pilaamaan rauhallisen illan veden äärellä.

 

Poliisikin totesi sunnuntain 19.7. Helsingin Sanomissa, että vesiskoottereilla ei liikuta paikasta a paikkaan b, vaan ne ovat huvittelua, hurjastelua, edestakaisin ajoa ja pyörimistä varten.

Siksipä vesiskoottereiden kieltäminen ei estäisi ketään liikkumasta vesillä ja nauttimasta kesästä ja järvestä.

Heikki SusiluomaJyväskylä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.