Pekka Mervola Huomioita: Verkkosukat, shortsit ja ilman paitaa

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Jutta Urpilaisen (sd.) poseeraus verkkosukkahousuissa Iltalehden uudenvuodenaaton numerossa 2008 söi hänen asemaansa SDP:n puheenjohtajana. Jutun otsikkona oli: "Näin Jutasta tuli glamourkissa". Urpilainen kärsi tästä kuvasta puheenjohtaja-aikanaan ja myös myöhemmin ministerinä. Urpilaisen oli vaikea saada itseään vakavasti otettavaksi ennen kuin ministerikautensa lopulla. Kuva ei kuitenkaan ollut minkäänlainen syy siihen, että Antti Rinne onnistui hänet myöhemmin syrjäyttämään.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) käveli kesällä 2014 Jyväskylän asuntomessuilla arvovaltaisen delegaation kärjessä shortsit jalassa. Muut seurueessa olivat pukeutuneet pukuun. Se oli lopun alkua. Stubbin asema vakavasti otettavana pääministerinä rapistui entisestään, kun hän asettui tikkatauluksi Duudson-puistossa elokuussa 2014. Ja jälleen jalassa oli shortsit. Stubb tulikin syrjäytetyksi kokoomuksen johdosta kesäkuun 2016 puoluekokouksessa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) poseeraa ilman paitaa pääministerin virka-asunnon pihalla tuoreen Trendi & Lily -lehden kannessa. Päällä on vain tumma bleiseri. Kaula-aukko on syvä ja tarkoituksellisen paljastava. Kaulassa on Kalevala-korun suuri koru, mitä yhtiö myös facebook-sivuillaan hehkuttaa. Kuva on siis myös tarkoituksellista tai tarkoituksetonta mainontaa ja pääministerin aseman käyttämistä siihen tarkoitukseen.

Kuvat on kuvia ja poliitikot pyrkivät kuvilla luomaan itselleen myyvää ja houkuttelevaa imagoa. Joskus kuvat ovat myös käännekohta poliittsella uralla, kuten ainakin Stubbin tapauksesta voi selvästi sanoa.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.