Pekka Mervola Huomioita: Kauko Tuupaiselta satumainen ennustus

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Jyväskyläläisen politiikan ei niin harmaa eminenssi Kauko Tuupainen, 80, piipahti lehtitalon aulassa. Hänellä oli tärkeää sanottavaa. Hän ei lähde ensi kevään kunnallisvaaleihin ehdokkaaksi, vaikka ääniä varmaan vielä olisi tullut "ainakin satamäärin".

Tuupainen on hiljalleen vetäytynyt muutenkin politiikasta. Hän jätti toimitukseen myös viimeisimmän saavutuksensa eli nelisivuisen Jyväskylän PerusÄssä -lehden. Siinä toimittaja-Tuupainen antoi tilaa yhdeksälle jyväskyläläiselle perussuomalaisten ehdokkaalle esittäytyä.

Lehden etusivulla oli puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kolumni. Halla-aho vaati kirjoituksessa Suomeen talouskuria. "Suomi on noidankehässä, jossa julkisen talouden alijäämää paikataan hillittömällä velkaantumsiella ja maksujen korottamisella."

Perusuomalaiset näyttävät nyt olevan leikkauspuolue. Iiro Viinanen vapisee. Jyväskylän taloutta perussuomalaiset laittaisivat kuntoon siirtämällä Hippos-hanketta, keskeyttämällä Jyväskylän Sydän -hankkeen, leikkaamalla kaupungin kaikki muita paitsi sote-menoja, vähentämällä kaupungin maanhankintaa ja lopettamalla muun muassa pakolaisten vastaanoton.

Palataan Tuupaiseen. Hän ennustaa "toimittajan toteamaa" -palstalla, että perussuomalaiset saavat ensi kevään vaaleissa Jyväskylässä kymmenen kayupunginvaltuutettua lisää. Ryhmä siis kasvaisi 5 paikasta 15 paikkaan. Nyt suurimmalla puolueella eli vihreillä on valtuustossa 14 paikkaa. Uskookohan Tuupainen itsekään ennustukseensa?

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.