Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Haluatko miljonääriksi? Muuta Uudellemaalle

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Keski-Suomessa on 19 miljonääriä, jos miljonääriksi kutsutaan miljoonan euron tulorajan viime vuonna ylittäneitä.. 19 miljonäärin määrä perustuu verottajan luovuttamaan tietoon. Jos verotietonsa salanneet lisätään listalle, Keski-Suomessa on ainakin 23 miljonääriä.

Virallisen verokonetietokannan mukaan Suomen miljonääreistä 3,3 prosenttia asuu Keski-Suomessa. Olemme siis miljonääreissä aliedustettuja, sillä maakunnassa asuu 5,0 prosenttia Suomen väestöstä. Myös hyvätuloisissa (yli 100 000 euroa vuodessa) olemme selvästi aliedustettuja. 2,9 prosenttia hyvätuloisista asuu tässä maakunnassa.

Haluatko miljonääriksi? Jos haluat, ehkä pitäisi muuttaa Uudellemaalle. Koko maan miljonääreistä 61,6 prosenttia asuu Uudellamaalla. Maan väestöstä Uudellamaalla asuu 30,6 prosenttia. Miljonäärien määrä on siis Uudellamaalla väestömäärään verrattuna yli kaksinkertainen.

Myös hyvätuloisia Uudellamaalla on reippaasti yli väestöosuuden eli 54,9 prosenttia.

Vähiten miljonäärejä on Keski-Pohjanmaalla. Ei yhtään. Etelä-Karjalassa ja Lapissa miljonäärejä on vain kolme.

Jos haluat olla pienituloinen elämäntaitelija, siihenkin löytyy verotietojen perusteella sopivia muuttokohteita. Hyvätuloisia on suhteessa väestöön vähiten Etelä-Savossa, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Lapissa ja Pohjois-Karjalassa.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi