Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: USA:n vaalitilanne laittoi liberaalit jälleen itkemään

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos on edelleen odotteluvaiheessa, vaikka nyt eletään jo iltapäivää. Vaalihuoneistojen sulkeutumisesta on aikaa tuntitolkulla. Joe Biden johtaa Donald Trumpia 238-213, mutta republikaanit ovat ainakin henkisesti nyt niskan päällä.

Liberaalien Bidenille kuvittelema varma vaalivoitto on vaihtunut tilanteeksi, jossa Trump saattaa lopulta voittaa vaalit ja jatkaa presidenttinä.

Trumpin kampanjan vaaliroina on usein ollut esillä. Make America Great Again -lippikset olivat neljän vuoden takaisten vaalien symboli.

Nyt lippiksissä lukee Keep America Great.

Kaikkein mielenkiintoisin on Trumpin kampanjan tarrojen viesti: Trump 2020 - Make liberals cry again! (Laita liberaalit jälleen itkemään).

Vaalituloksen odottelu tipauttaa varmastikin tipan silmäkulmaan monilla liberaaleilla Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Jakolinja konservatiivioikeiston ja liberaalivasemmiston välillä on piirtynyt jyrkäksi Yhdysvalloissa ja tulee esille myös muissa maissa.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi