Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Kadettiupseerit katupainissa

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Harvoin näkee samanlaista sanailua kuin kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) ja varakansanedustaja, Helsingin kaupunkinvaltuutettu Atte Kalevan (kok.) välillä eilen. Sitä voi sanoa rumaksi tai suorapuheiseksi.

Taustalla on keskustan ja kokoomuksen kova jännite. Kokoomus on pari päivää pyrkinyt syyllistämään keskustaa ministeri Pekka Haaviston ministerinpaikan säilymisestä. Haavisto olisi joutunut eromaan, jos keskusta ei olisi luottamusäänestyksessä häntä tukenut.

Kokoomuksen tökkiminen osuu keskustan herkkään paikkaan. Puolue ei olisi halunnut lainrikkojaministeria tukea.

No tässä tilanteessa Kärnä, ikuinen nahisija, ja Kaleva, entinen Jemenin panttivanki, ottivat yhteen.

Tarina alkoi muodollisesti Kärnän tviitistä. Siinä hän selitteli sitä, miksi äänesti Haaviston luottamuksen puolesta.

"Ministeri Haavistolla ei ole minun luottamustani. Mutta kadettiupseerit eivät myöskään ole jengipettureita. Äänestin ryhmän enemmistön tahdon mukaisesti Haaviston luottamuksen puolesta. Keskusta ei halua hajoittaa hallitusta koronakriisin keskellä."

Siihen Kaleva kommentoi.

"Hassua. Minun kadettikurssillani opetettiin pitämään selkä suorassa".

Enempää Kärnä ei tarvinnut.

"Kadettiupseeri joka ei tajua, että vain pelaavana joukkueena voi voittaa? Ikävä olla samasta koulusta sinun kanssa simppu. Olet unohtanut lupauksesi. En ihmettele miksi jäit "sotavangiksi" vaimosi kanssa. Ylimielisyys kostautuu."

Paljon pahemmin ja kovemmin ei lyhyessä tviitissä voisi sanoa.

Sananvaihto ei anna kovin hyvää kuvaa kadettiupseerien saamasta koulutuksesta eikä se myöskään ole kunniaksi keskustalle eikä kokoomukselle.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi