Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Miksi Maria Kaisa Aula unohtaa Keski-Suomen?

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Leikkausten keskittämisasetus synnytti räväkän kiistan keskisuomalaisten poliitikkojen ja valtiovarainministerin valtiosihteerin Maria Kaisa Aulan (kesk.) välillä. Aula on viitasaarelainen entinen keskustapoliitikko, entinen lapsiasianvaltuutettu ja nykyinen keskustan taustavaikuttaja.

Kaupunginvaltuutettu Ahti Ruoppila (sd.) kirjoitti Twitterissä leikkausten siirtymistä Kuopioon sanoen "käsittämätön päätös". "Potilasturvallisuus ja laatu jäivät taka-alalle. Ja koko KYS-Erva kärsii seurauksista."

Aula vastasi tähän: "Sun kannattaa sitten Krista Kiurulle osoittaa arviosi."

Keskittämisasetus oli sosiaalidemokraattisen ministerin Krista Kiurun käsialaa. Siksi keskisuomalaisittain vaikuttamisvastuu asiassa oli erityisesti sosiaalidemokraattisilla kansanedustajillamme Riitta Mäkisellä ja Piritta Rantasella.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) puolestaan ihmetteli, miksi keskisuomalainen Aula puolusteli keskittämisasetusta eikä tuntunut ajavan Keski-Suomen etua.

Aula sanoi: "Hyvä suunta! Lisää joustavuutta keskussairaaloiden leikkaustoimintaan niin että yliopistosairaalan tuella myös pienemmissä sairaaloissa voidaan tehdä esim. tuki- ja liikuntaelin- ja eräitä syöpäleikkauksia. Mm. Kemi, Kajaani, Kokkola ja Savonlinna hyötyvät tästä"

Wallinheimon ja Aulan sanailu yltyi kiivaaksi. "Haluaako Petri Honkonen, Anne Kalmari tai Joonas Könttä tulla myös hehkuttamaan tätä "hieno" päätöstä Keski-Suomen puolesta", Wallinheimo iski.

Wallinheimon mukaan keskittämisasetus oli valtava pettymys.

Keskittämisasetus oli Keski-Suomen keskussairaalan kannalta tappio, ainakin pieni. Siksi turhautuminen valtiosihteeri Aula maakunnattomuuteen on jonkin verran ymmärrettävää.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut