Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jouni Kotiahon kansanedustajakolumni: Hallitukselta vuosisadan huijaus

Jouni Kotiaho

Vihervasemmiston hallitus keskusta äänettömänä yhtiömiehenään on antamassa meidän suomalaisten rahoja peräti 6,6 miljardia euroa Euroopan unionille ”elvytysrahastoon” jaettavaksi suurelta osin Etelä-Euroopan maille muka ”koronatukena”.

Tosiasiassa näiden maiden, varsinkin Kreikan ja Italian, valtiontaloudet olivat vuosikymmenet täysin kuralla jo ennen koronaakin. Kummassakin maassa on huomattavasti Suomea alhaisempi kokonaisveroaste ja ne ovat jo vuosikymmeniä käyttäneet varojaan täysin holtittomasti.

Nämä maat eivät ole edes EU:n painostuksesta huolimatta suostuneet korjaamaan valtiontalouttaan kestävämmälle pohjalle. Ja nyt ne palkitaan tästä holtittomuudesta valtavalla määrällä ilmaista lahjarahaa, jota niiden ei edes tarvitse maksaa takaisin ja sen lisäksi valtavalla määrällä käytännössä korotonta lainaa, jota ne eivät todellisuudessa maksa koskaan takaisin.

Tästäkin lankeaa Suomellekin tulevaisuudessa valtavat lisämaksut eli ns. ”takaajan vastuut”.

Hallituksen ja varsinkin keskustan kansanedustajat ovat pitkin syksyä kiertäneet maakunnissa huutamassa, kuinka Suomi saa EU:lta elvytystukea 3,2 miljardia ja kuinka siitä muka erityisesti maakunnat hyötyvät. Nyt tuokin raha on supistunut jo noin 2,7 miljardiin ja supistuu ilmeisesti vielä entisestään.

Hallituksen vuosisadan huijaus ja kansalaisten hämäys, jopa suorastaan valehtelu, on se, että Suomelle tuleva raha olisi jotain tukea. Todellisuudessa emme saa sentin senttiä tukea EU:lta vaan saamme vain pienen osan EU:n elvytysrahastoon maksamistamme omista rahoistamme takaisin suurimman osan mennessä EU:n hupulimaille.

Keskusta on hallituksessa tähänkin saakka hyväksynyt kaiken punavihreän kouhotuksen.

Takaisin saamiemme omien rahojemme määräkin pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. Tämän hallituksen linja ei sentään aiheuta maailmanloppua, mutta hyvinvointivaltiomme tuhon se saa aikaan! Tällä menolla jätämme lapsillemme perinnöksi perusarvoiltaan ja taloudeltaan romutetun köyhän maan.

Hallitus jakaa kiivaasti rahaa muille maille ja täysin tehottomaan ja toimimattomaan kehitysapuun sekä turvapaikkaturistien ja jopa laittomasti maassa olevien hyysäämiseen ilman tarkoitustakaan saada heidät pois kaduilta suljettujen seinien sisälle tai karkotettavaksi.

Omien kansalaistemme oikeuksia ja etuja sen sijaan heikennetään koko ajan. Viimeisimpänä esimerkkinä eläkeputken poisto, joka ei ole mikään työllisyystoimi vaan pelkästään ikääntyneinä työttömäksi joutuvien sosiaaliturvan raju heikennys.

Työllisyysvaikutus tällä olisi vain sellaisessa tilanteessa, että työpaikkoja olisi yllin kyllin tarjolla kaikkialla Suomessa ja kova työvoimapula. Tällaisesta voimme varsinkin näin korona-aikoina vain haaveilla. Tässäkin asiassa hallituseliitti tekee päätöksiä jalat tukevasti irti todellisuudesta.

Nyt on vireillä myös toinen yhtä karmea hanke: lasten kotihoidontuen poistaminen. Ja taas verukkeena työllisyysvaikutukset. Todellisuudessa tämäkin on pelkästään lapsiperheiden sosiaaliturvan heikennys.

Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat suoraan kommunismin henkisiä perillisiä, joten heillehän tämä poisto on selvä ideologinen tavoite eli että yhteiskunnan yhdenmukaisella sapluunalla on kaikki lapset kasvatettava vaippaikäisestä lähtien.

Keskusta on tätä ilmoittanut vastustavansa, mutta antaa todennäköisesti tässäkin periksi kuten se on hallituksessa tähänkin saakka hyväksynyt kaiken punavihreän kouhotuksen.

Nyt hallitus aikoo pakottaa ideologisista syistä ja kansantalouden vastaisesti täysin järjettömästi kaikki toimivat sekä kustannustehokkaat omakotitalojen öljylämmityslaitteet ennen aikaisesti poistettavaksi vuoteen 2030 mennessä. Se koskee Suomen Omakotiliiton mukaan vajaata 200 000 taloutta, joista puolet on pienituloisia eläkeläistalouksia, joilla ei ole varoja lämmitysjärjestelmän muutokseen.

Pientalon lämmityksessä öljylämmitys kilpailee vaivattomana ja kustannuksiltaan maltillisena vaihtoehtona, jos rangaistusveroa hillitään. Asianmukaisesti huollettu öljylämmitysjärjestelmä on myös ympäristöystävällinen.

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Keski-Suomesta.

Kommentoi