Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pääkirjoitus: JYPin kausi oli kuin paha uni

JYPin kausi päättyi tiistai-iltana tappiolliseen peliin. Kuin pahan unen symboliksi JYP jäi liigan viimeiseksi, koska Saipa nousi samaan aikaan pelatussa toisessa pelissä viimeisen sekunnin maalilla jatkoajalle ja voittoon.

Korona on sotkenut kaksi liigakautta peräkkäin. Viime kausi päättyi kesken. Tätä kautta on pelattu tyhjille katsomoille.

JYPille vuosi oli kuin paha uni. Peli ei ole sujunut, korona sotki suunnitelmia, vanhoja menoja lankesi maksuun. Jo viime syksynä seura päätti keskittyä olemassaolonsa turvaamiseen. Se tarkoitti talouden asettamista urheilumenestyksen edelle. Joukkuetta ei vahvistettu, vaikka tarvetta olisi ollut. Kuluja vähennettiin, palkkoja pienennettiin ja valmentajat lomautettiin. JYPissä pelasi kauden aikana 16 nuorta 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa.

Jos JYPin talousoperaatio oli onnistunut, niin viime kauden rahalliset tappiot jäävät joihinkin satoihin tuhansiin euroihin. Koronavuosi olisi ilman räväköitä toimia voinut tuoda miljoonatappiot. JYPin vuosi toivottavasti oli taloudellinen torjuntavoitto, vaikka se olikin urheilullinen pohjanoteeraus.

JYP kestää yhden urheilullisesti huonon vuoden. Jos seura jäisi kuitenkin pysyvämmin liigan jälkijoukkoihin, se johtaisi pysyviin taloudellisiin ongelmiin. Urheiluliiketoiminnassa menestys tuo euroja.

Todennäköisesti näemme lähiviikkoina ja kuukausina JYPin paluun. Uskottavuus syntyy seuran tavoitteista sekä valmentaja- ja pelaajavalinnoista. Pelaajistoon lienee tulossa ulkomaalaispelaajia, sillä heitä saa alle kotimaisten hintojen.

Pitää uskoa, että näemme JYPin nousun ensi talvena.

Seura hakee paluuta huipulle kovan työnteon kautta. ”Niin pelaat kuin harjoittelet”, kuuluu jyppiläinen ajattelu. Tekeminen ei ole ollut 3–4 viime vuoden aikana riittävän kovaa ja määrätietoista. Nyt haetaan muutosta. Todennäköisesti valmentajaksi nouseekin pitkän linjan diskoslainen ja jyppiläinen Jukka Ahvenjärvi.

JYP ravisteli menneellä kaudella itseään irti menneisyyden painolasteista. Puhdistautumisprosessi meni pelaajiston osalta ehkä ylitsekin.

JYP on tärkeä osa keskisuomalaisuutta. Pitää uskoa, että seura palaa takaisin liigan kärkijoukkoihin. Pahakin uni hälvenee herätyksen tultua. JYP on herätyksensä saanut.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut