Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Vapaavuorikin sortui Milttoniin

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Helsingin pormestarin tehtävät jättävä Jan Vapaavuori kertoo, että hän siirtyy suomalainen viestintäkonsulttitoimisto Milttonin neuvonantajaksi ja hallituksen jäseneksi.

Aikaisemmin Vapaavuori ilmoitti siirtyvänsä tanskalaisen kiinteistösijoittajan NREPin osa-aikaiseksi asiantuntijaksi. Sitä valintaa saattoi kiittää, sillä hyvin harva poliitikko siirtyy yksityisen liike-elämän palvelukseen. Useimmat hakeutuvat julkiselle sektorille. Nämä poliittiset virkanimitykset ovat usein luonteeltaan poliittisen korruptiivisia.

Vapaavuoren siirtymistä liike-elämän palvelukseen oli mukava kehua mutta samaa ei voi sanoa Miltton-ratkaisusta.

Milttonin palvelukseen siirtyminen on poliittisen pääoman hyödyntämistä viestintäkonsultoinnissa. Miltton ja sen kaltaiset yhtiöt ovat yhteiskunnan kannalta harmaata aluetta, jolla asioita pyritään hoitamaan vanhojen ystävyyssuhteiden ja tuttuuksien kautta. Konsultit kuiskuttelevat asiakkaidensa etuja samalla kun heillä on vanhoja, vahvoja puoluelinkkejä. Tätä voi pitää yhteiskunnallisena korruptiona.

Milttoniin ja vastaaviin siirtyvät poliitikot ovat myös esimerkki siitä, että harva poliitikko tai poliittinen avustaja hakeutuu, haluaa tai pääsee oikeaan yksityisen sektorin työhön. Tai ehkä ikävämmin voisi sanoa, että he eivät halua oikeaan työhön.

Vapaavuoresta ei varmaan tulekaan koskaan vakavasti otettavaa presidenttiehdokasta.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut