Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Orpo näyttää pirteältä vaalitaiston tuoksinassa

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo piipahti eilen nopeasti lehtitalossa Jyväskylän Aholaidassa. Mukana oli kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ja piirin toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiainen.

Orpo oli silminnähden pirteä ja hyvinvoivan oloinen (katso myös kuva), vaikka kuntavaalien kamppailu on juuri nousemassa täysille kierroksille. Viime hallituskaudella ministerinä ollessaan Orpo näytti välillä hyvin väsyneeltä, mitä hän ilmeisesti silloin univaikeuksien takia olikin. Myös Jyrki Katainen oli aikanaan kokoomuksen johtajakautensa lopulla kasvoiltaan rättiväsynyt.

Orpon tilannetta helpottaa nykyisin hyvien unien lisäksi puolueen tilanne. Oppositiokauden alkusokista havahduttuaan kokoomus on tehnyt ohjelmatyötä. Puolue on kirkastanut korona-aikana omaa sisäistä kuvaansa. Se on Orpon mielestä helpottanut tilannetta.

Kokoomuksella on mahdollisuus monissa kaupungeissa suurimman puolueen asemaan. Näin on myös Jyväskylässä. Myös koko Suomen kannatuksessa kokoomus hakee vaalivoittoa ja ykköspuolueen roolia.

Orpon oloja väljentää myös puheenjohtajahaastajien esiinnousun vaimeneminen. Elina Valtonen (entinen Lepomäki) on osoittautunut heikohkoksi esiintyjäksi ja hänen loisteensa on himmentynyt. Antti Häkkänen odottaa aikansa tulevan.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut