Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Taas yksi poliittinen virkanimitys

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Opetushallituksen pääjohtajaksi nimitettiin tänään valtiosihteeri Minna Kelhä. Kelhällä on tehtävään erinomaisesti sopiva työura. Hän työskennellyt aikaisemmin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän pääsihteerinä (2016-19) ja eduskuntasihteerinä (2015-16) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkönä (2014-15). Valinnan kannalta oli oleellista myös toimiminen kulttuuri- ja urheiluministerin erityisavustajana (2011-14) sekä kansanedustajan avustajana (2009-11).

Kelhä on siis täysin palvellut poliittinen broileri, puolueen kasvatti. On surullista katsoa, kuinka valtion korkeimmat virat täytetään poliittisilla virkanimityksillä. Se on korruption yksi muoto.

Kelhän edeltäjä oli Olli-Pekka Heinonen (kok.). Hän nousi tehtävään samalla tavalla puolueansioilla.

Kelhältä löytyy sentään yksi oikea ansio. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori kasvatustieteistä. Tosin tavallisilla tohtoreilla ei ole toivoakaan tulla valituksi opetushallituksen pääjohtajaksi.

Tänään nimitettiin tasavallan presidentin kanslian kansliapäälliköksi valtiotieteiden tohtori Hiski Haukkala. Haukkala on ollut Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professorina vuodesta 2018. Haukkalan historiasta löytyy useita jaksoja ulkoministeriössä erikoistutkijana.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut