Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Oikeus puhdisti Ruoppilan maineen

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Ahti Ruoppila ja Jari Blom todettiin syyttömiksi Jyväskylän käräjäoikeudessa tänään tuomionsa saaneessa hoivakoti-jutussa. Tulos on merkittävä, sillä kumpikaan pitkäaikainen ja keskeinen jyväskyläläinen demaripoliitikko ei näin oikeuden mukaan ollut hoivakotiyhdistyksen hallituksen jäseninä vastuussa toimitusjohtaja Pentti Tossavaisen teoista. Tossavainen tuomittiin jo aiemmin samassa juttukokonaisuudessa.

Ruoppila on ollut sosiaalidemokraattien eturivin jyväskyläläisiä ja maakunnallisia poliitikkoja. Hänet kuitenkin tyrkättiin ulos politiikasta eikä puolueen paikalliset päättäjät ottaneet häntä ehdokkaaksi sunnuntaina käytäviin kuntavaaleihin. Syynä oli kesken ollut oikeudenkäynti.

Käräjäoikeuden tuomiosta tulee lainvoimainen, jos syyttäjä ei päätä siitä valittaa. Se selviää aikanaan. Olisi suuri yllätys, jos syyttäjä asiaa edelleen veisi eteenpäin.

Ruoppila varmastikin tekee paluun politiikkaan myöhemmin tulevissa vaaleissa. Olisi yllätys, jos demaripiireissä ei käytäisi kiivasta jälkikeskustelua siitä, oliko Ruoppilan sivuun siirto asiallista. Puolueiden sisällä on monesti joillakin ihmisillä kovasti halua siirtää vaikuttajapaikoista kilpailevia oman puolueen nimiä sivuun, jos siihen paikka ja muodolliset syyt löytyvät. Tällaista tässäkin tapauksessa saattoi olla.

Ehkä kuulemme tästä tapauksesta ja se taustoista vielä myöhemmin lisää. Ruoppila on ollut asialinjan näkyvä poliitikko. Hän lienee taas tulevina vuosina sosiaalidemokraattien vahva vaikuttaja.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut