Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Mikä on tämän illan vaalien pääotsikko?

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Valmistautuminen illan kuntavaalien seuraamiseen ja kommentointiin alkoi tutustumisella kaksien edellisten vaalien tulokseen (kuva etusivuista).

Neljä vuotta sitten Jyväskylässä vyöryi vihreä vallankumous, kun puolue nousi Jyväskylän ykköseksi. Se oli vihreille symbolisesti merkittävä voitto, sillä puolue ei ole onnistunut nousemaan Helsingissä suurimmaksi puolueeksi vuosien kovasta yrittämisestä huolimatta. Jyväskylä oli suurista kaupungeista vihreille ensimmäinen näin voittoisa kaupunki. Tänä iltana vihreitä taas mitataan Helsingissä ja eri puolilla Suomea.

Kahdeksan vuotta sitten nuorehko Riitta Mäkinen nousi Jyväskylän ääniharavaksi, punaiseksi kuningattareksi. Mäkinen on nyt ikääntyneempi mutta vahvasti edelleen SDP:n kärkinimi Jyväskylässä. Vain onko? Onko kansanedustajuus tuonut Mäkiselle lisää buustia vai tehnyt hänestä normaalin poliitikon. Sekin selviää illalla.

Mikä on tämän illan ilmiö? Se valkenee, kun äänet on myöhään illalla laskettu. Ja se löytyy sitten otsikkona lehden etusivulta.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut