Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Jyväskylän Kesä avasi

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Jyväskylän Kesä lähti liikkeelle eilen avajaiskonsertilla yliopistolla ja etkoilla täällä lehtitalossa. Jyväskylän Kesän hallituksen puheenjohtaja ja Keskisuomalainen Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Leena Hautsalo toivotti vieraat tervetulleeksi lehtitaloon ja kesään. Lähes puolentoistavuoden korona-aikojen jälkeen fyysinen tilaisuus tuntui yllättävältä ja uudelta kokemukselta.

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertti oli yhteiskunnallisesti julistavaa taidetta. Timo Lassyn, Teppo Mäkysen ja Minttu Mustakallion esitys oli jotakin aivan muuta kuin viime vuosikymmeninä niin yleisesti avajaiskonserteissa koetut porvarillisen pönöttävät illat. Nyt taide oli julistavaa (ilmastonmuutosraportin lukemista) ja rajoja hakevaa. Siitä joko piti tai ei.

Jyväskylän Kesässä on tänä vuonna paljon puheohjelmaa kuin takaumana Kesän historiaan. Jyväskylän Kesä on Pohjoismaiden vanhin säännöllisesti vuosittain pidetty (kesä)tapahtuma.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut