Jouni Kotiahon kansanedustajakolumni | Elokapinan lapset kiireelliseen huostaanottoon

Yhteiskuntavaarallinen punavihreiden tukema Elokapina-häirikköporukka sai vihreiden sisäministeri Maria Ohisalon puuttumatta asiaan terrorisoida koko Helsingin liikenteen tukkoon telttaleirillään keskellä Mannerheimintietä.

Lehtitietojen mukaan näissä ympäristöterroristeissa oli myös paljon alaikäisiä. Heidät on nyt houkuteltu tässä asiassa kohti rikollisuuden polkua ja tähän pitää varhaisen puuttumisen periaatteella lastensuojeluviranomaisten puuttua. Alaikäiset pitää välittömästi ravistella pois näiltä rikosten poluilta.

Lastensuojeluviranomaisten pitää puuttua tilanteeseen nopeasti ja tiukasti. Jos muu ei auta, niin viranomaisten pitää vakavasti harkita Elokapinan häirikkölasten huostaanottoa ja sijoittamista sijaiskoteihin mahdollisimman kauaksi pääkaupunkiseudulta rauhalliseen ja häirikkövapaaseen maalaisympäristöön.

Mutta vielä paljon pahemman poliittisen terroriteon teki maan vihervasemmiston hallitus hyväksymällä sote-lait, jotka yhdessä päivystysasetuksen kanssa lakkauttavat esimerkiksi Jämsän sairaalan. Tällä päätöksellä Jämsästä lähtee suoraan lähes 200 työpaikkaa pois ja suurin piirtein saman verran välillisesti.

Ja Jämsän sairaala ei ole Suomessa ainoa alueellinen sairaala, jonka toiminta on nyt liipasimella. Hyvät ihmiset, kiittäkää tästä katastrofista keskustaa, jolla olisi ollut maan hallituksessa mahdollisuus tämä torjua.

Jämsän seutukunnalla oli jatkuva terveyskeskuslääkärien pula ennen kuin Jämsän sairaala saatiin turvattua kymmenisen vuotta sitten yhteisyrityksellä yhdessä sairaanhoitopiirin, Sitran terveysrahaston ja Pihlajalinnan kanssa. Valitettavasti valtiollinen terveysrahasto rahasti myymällä aikanaan kovalla hinnalla osakkeensa Pihlajalinnalle. Ihan käsittämätöntä, mutta tämän kanssa on nyt eletty kohta kymmenen vuotta ja lääkäripulaa ei ole eikä ole jonoja mihinkään.

Tosiasiassa nyt syntyy ennennäkemättömällä tavalla ympäri maata pahoinvointialueita.

Sote-uudistus tuo Jämsän seudulle takaisin lääkäripulan ja hillittömät hoitojonot. Voimme vain ivallisesti sanoa, että kiitos keskusta ja hallitus tästäkin, vai pitäisiköhän tässä jo käyttää vähän kovempaa ilmaisua! Eikä tämä koske vain Jämsän seutua.

Sote-lait tuovat valtaosalle alueista pahoinvointia, vaikka keskusta ja hallitus puhuu hyvinvointialueista.

Tosiasiassa nyt syntyy ennennäkemättömällä tavalla ympäri maata pahoinvointialueita.

Sote-lakien säätämisen kiemurat paljastivat jälleen, että keskustalle on tässä kuten monissa muissakin asioissa tärkeintä oman valta-asemansa pönkittäminen maakunnissa. Ja tähän tarkoitukseen keskusta vaati ja sai erittäin kalliin, tarpeettoman ja tehottoman maakuntahallinnon maakuntavaaleineen. Tarkoitan siis pahoinvointialueiden valtuustojen vaaleja ja pahoinvointialueiden hallintoa.

Meillä Suomessa on alkanut lomakausi. Etelä-Euroopassa alkaa riemukausi meidän rahoillamme. Annoimme sinne tämän vihervasemmiston hallituksen päätöksellä yli 4 miljardia euroa. Maksamme sinne pohjattomaan syliin 6,6 miljardia ja saamme siis omia rahojamme takaisin noin 2 miljardia.

Olikos tämä hyvä kauppa? Siellä ne nyt Kreikan kerberokset tanssii meidän rahoillamme Zorbasta.

Pahoinvointialueiden muodostamisen ja Etelä-Eurooppaan ilmaisen rahan lappamisen lisäksi kevään ja kesän tärkeimpiin asioihin kuuluivat kuntavaalit. Perussuomalaiset ottivat kuntavaaleissa koko maassa murskavoiton: kannatus kasvoi peräti 5,6 % ja valtuutettujemme määrä kasvoi 1 350 valtuustopaikkaan, jossa lisäystä entiseen on 580 valtuutettua.

Kuntavaalien rökäletappion kärsi keskusta, jolle tappiota peräti -2,7 % ja se menetti 376 valtuutettua.

Hienoa, että kansa rankaisi rankalla kädellä myös vihreiden ilmastohörhöilyä. Vihreille tappiota -1,9 % ja miinusta 102 paikkaa, SDP:lle -1,6 % ja miinusta 248 paikkaa.

Vasemmistoliitolle tappiota -0,9 % ja se putosi pysyvästi merkityksettömien pikkupuolueiden ryhmään myös valtiollisella tasolla ja erityisesti kunnissa, sillä se menetti jo muutoinkin vähäisestä valtuutettujen määrästään peräti 150 paikkaa.

Otetaan ensi eduskuntavaaleissa Suomi takaisin. Hyvää kesää kaikille!

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Keski-Suomesta.

Lue lisää aiheesta