Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pekka Mervola Huomioita: Pekkarisen ministerijuhlissa

Pekka Mervola

Pekka Mervola

Mauri Pekkarisen ministerin arvonimeä juhlittiin kesäisen kauniissa - sateen jälkeisessä - ilmassa Oittilassa. Raija ja Mauri Pekkarisen virallinen asuinpaikka on toukokuusta lähtien ollut Oittilassa.

Ministerin arvoa oli tullut juhlimaan kolmatta sataa vanhaa vaikuttajaa valtakunnan huipulta ja maakunnasta. Arvonimihakemuksen allekirjoitti ensimmäisenä kaksi entistä pääministeriä Esko Aho (kesk.) ja Paavo Lipponen (sd.). Arvonimipuheen pitänyt Aho aloitti puheensa sanoin "vihdoin". Lipponen puolestaan sanoi arvonimestä "täysosuma".

Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi piti arvonimeä hakeneiden neljän keskisuomalaisen tahon puolesta puheen Pekkariselle.

Yllä oleva kuvakavalkadi kertoo tilaisuuden hengestä. Lipponen muuten oli saanut kohtuullisen autonkuljettajan. Eteläpohjalainen ex-kansanedustaja Lasse Hautala kuljetti Paavo ja Päivi Lipposen Oittilaan tuliterällä mustalla S-sarjan Mercedeksellä. Lipposen askel oli jo kovin lyhyt.

Pekkarisen ministerin arvoa oli juhlistamassa pitkä rivi entisiä ministereitä: Lipponen, Aho, Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Martti Pura (kesk.), Juha Korkeaoja (kesk.) ja Jorma Huuhtanen (kesk.).

Onnea ministeri Pekkariselle kaikkien keskisuomalaisten puolesta!

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Kommentoi