Pekka Mervola Huomioita Pesosen kuva on paras kuva

Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa runsaaseen vuoteen paikan päällä taustatilaisuudessa. Koronan takia kaikki tapaamiset ovat olleet Teamsissa, mutta nyt pääsin vierailemaan maamme suurimman metsäyhtiön pääkonttorissa Helsingissä. Paikalla oli toimitusjohtaja Jussi Pesonen esikuntineen.

Pesonen kertoi UPM:n tilanteessa selvästi tyytyväisen oloisena. Maailman paras paperiyhtiö on kahdessa vuosikymmenessä kyennyt muuttumaan aivan uusille ja kasvaville metsäteollisuuden sektoreille.

Ja kaikkein paras kuva pääkonttorin esityksissä oli toimitusjohtaja Pesosen käsialaa. Hän sanoi olevansa ylpeä siitä, kuinka UPM on samaan aikaan innovaatioita hevosenpään kokoisiksi liiketoiminnoiksi kehittävä yhtiö, kasvuyhtiö ja kypsän vaiheen liiketoimintoja kannattavasti pyörittävä yhtiö.

Pesosen kausi on eittämättä ollut menestys. UPM on vahva kansainvälisesti, vaikka Suomessa se ei enää olekaan näyttävin alan kasvaja tai investoija ollut. Osuuskuntaväen Metsä Group on sen paikan itselleen ottanut. Mutta UPM on muuten vahva yhtiö.

UPM:n hallituksen puheenjohtaja on Björn Wahlroos, joka on jo selvästikin kaikissa toimissaan alkanut lipua kohti eläkemiehen roolia. Hän tuskin jatkaa enää kovin kauaa UPM:n hallituksen johdossa. Wahlroosin seuraajaksi on yksi vahva nimi: Pesonen. Onnistunut toimitusjohtajuus voisi muuttua myös onnistuneeksi hallituksen puheenjohtajuudeksi.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Lue lisää aiheesta