Pekka Mervola Huomioita Häkämies löylytti ja haamukirjoittaja kirjoitti

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies täytti tänään 60 vuotta ja juhli päivää julkistamalla kirjan nimeltään "Väistämättä". Se on värikäs politiikan kirja.

Ehkä maukkaiten entinen kolminkertainen ministeri ja nelinkertainen kansanedustaja kirjoittaa nykyisen hallituksen peruspalveluministeri Krista Kiurusta (sd.) Häkämies tuntee Kiurun ministeriajoiltaan samassa Jyrki Kataisen (kok.) ja Jutta Urpilaisen (sd.) hallituksessa. Näin Häkämies kirjoittaa:

"Olimme tutustuneet Krista Kiurun kanssa Kataisen hallituksessa 2011, jossa hän toimi alkuun viestintäministerinä. Kiuru on energinen, mutta melkoinen politiikan kauppalopo, jolle diilien tekeminen on verissä. Toimittajat kertovat, että Kiuru maanittelee ja palkitsee päätöksillään SDP:n kentän väkeä, mikä selittää hänen vahvan asemansa puolueessa. Nyt huhutaan, että Kiuru hakee uusia liittolaisia, jos Marinin tähti sammuu. En tiedä politiikassa ketään toista, joka näin määrätietoisesti rakentaa omaa uraansa."

Vastaansanomattomasti sanottu.

Päivän Ilta-Sanomissa Timo Haapala, joka näyttää monesti kirjoittavan kolumninsa kuin Häkämiehen kynällä, puolestaan ennustelee Häkämiehelle vielä nousukiitoa. Ajattelisiko Häkämies itsekin todella noin?

Haapala kirjoittaa arvuutellen: "Mihin Häkämies vielä pyrkiikään? Kokoomuksen kautta Suomen politiikan johtopaikoille?" Haapala jatkaa, että kirjan kova ryöpytys esimerkiksi demarien suuntaan voisi toimia meriittinä kokoomuksen johtoon.

No olipa niin tai näin, niin esipuheen kaunis lahjoitus ainakin luo symppiskuvaa. Kotkalaislähtöinen Häkämies lahjoittaa kirjansa tuoton "Pro Sunila ry:lle, joka vaalii tehdasyhteisön perinnettä ja järjestää erilaisia kulttuuritilaisuuksia kylässä." Kotikulmien muistaminen on hieno ele.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Lue lisää aiheesta