Pekka Mervola Huomioita Vieläkö elämme naisjärjestöjen aikaa?

Tänään isänpäivänä jotenkin mieleen putkahti viikon takainen uutinen. Keski-Suomen kansanedustaja Bella Forsgrén (vihr.) on valittu Vihreiden naisten puheenjohtajaksi. Onneksi olkoon!

Naisjärjestöt ovat edelleen suomalaista todellisuutta. Naisjärjestöjen keskusliitossa on 71 jäsenjärjestöä ja niissä yhteensä 400 000 jäsentä. Naisjärjestöjen keskusliitto on perustettu vuonna 1911 ja sen tavoitteena on naisten aseman, sukupuolten tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten oikeuksien edistäminen. Useat naisjärjestöt saavat julkista rahoitusta.

Milloin tasa-arvo tulee siihen vaiheeseen, että naisjärjestöt katsovat itsensä turhiksi. Sotien veteraanien järjestöillä tämä vaihe on nyt menossa.

Tasa-arvon tilanne on paljolti myös subjektiivinen arvio. Näin isänpäivänä haluan muistuttaa, että pojat ja miehet sekä isät eivät ole kaikissa asioissa tasa-arvoisia.

Pojat saavat koulussa huonompia arvosanoja kuin tytöt, vaikka tyttöjen ja poikien ymmärryksessä ei pitäisi olla geneettisiä eroja.

Pojat joutuvat suorittamaan yhteiskunnalle puolesta vuodesta vuoteen kestävän pakkoveron eli asevelvollisuuden sekä olemaan koko aikuisikänsä valmiita luovuttamaan henkensä maamme puolesta.

Ja kuin kruunuksi vastasyntyneiden poikien elinajanodote on 79 vuotta ja tyttöjen 84,6 vuotta.

Tasa-arvon eteen kannattaa tulevaisuudessakin tehdä työtä. Myös naisjärjestöissä.

Miesjärjestöjen keskusliitto on perustettu vuonna 2011.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Lue lisää aiheesta