Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Teuvo Hakkaraisen vierailijakolumni: Moskovasta Brysseliin

Teuvo Hakkarainen

Sodan jälkeen Suomi oli kontallaan Moskovan edessä. Aluksi siihen ehkä oli aihettakin, mutta myöhemmin se johti suorastaan iljettävään nöyristelyyn ja mielistelyyn.

Kun Moskovan savijalka romahti, olisi luullut oppirahojen tultua maksetuksi. Mutta ei, hetken päästä kansa houkuteltiin suurin lupauksin Brysselin kelkkaan ja vapaaehtoisesti, ilman mitään uhkaa. Tuolloin ei tietenkään tiedetty millaiseen silmukkaan pää työnnettiin.

Nythän EU on kehittynyt hyvinkin Moskovan veroiseksi orjuuttajaksi, jäsenvaltioiden kontrolli on pettänyt ja mammuttitautinen, ylimielinen EU:n virkakoneisto tekee mitä tahtoo. Näinhän ei tarvitsisi olla ja käsittämättömältä tuntuu, miksi sen on annettu tapahtua. Miksi päättäjiksi usein valikoituu nöyristelijöitä, joille oman kansan etu on toissijaista. Eikä EU:sta ole meille edes sotilaallista turvaa.

EU-komitean puheenjohtaja Ursula von der Leyen kävi Suomessa lokakuussa. Pääministeri Sanna Marin luovutti hänelle lahjaksi 4 500 milj. euroa suomalaisten rahoja jaettavaksi Etelä-Euroopan hälläväliämaille.

Hymy oli herkässä molemmilla. Ursulalla siihen oli syytäkin, mutta Marinin hymyä en ymmärrä mitenkään. Tämä vierailu tosin uutisoitiin niin, että Ursula toikin meille 2 100 miljoonan rahasäkin. Näin se tiedotus pelaa, emävalhe väitetään todeksi. (Totuus: EU antaa Suomelle 2 100 milj. ja Suomi maksaa siitä 6 600 milj., tappio siis 4 500 milj.)

Samainen Ursula myös ilmoitti kiistatilanteessa Puolalle, että EU-oikeus on ennen kansallista oikeutta. Tähän on tultu, itsenäisyys murenee päivä päivältä.

EU on kehittynyt hyvinkin Moskovan veroiseksi orjuuttajaksi.

Suomi ei vielä koskaan historiansa aikana ole kokenut tällaista täystuhohallitusta. Sos.dem, kepu, vihreät, kommunistit ja RKP ajavat täysillä päin seinää. Ja kokoomus avittaa oppositiosta minkä ehtii.

Talous on velkaannutettu kuralle, sairas ilmastohurmio ylittää kaiken järjen rajat, ulkorajat ovat auki kenen vain tulla, joku sekava sukupuolisuuden setviminen yms. on usein päivän pääaihe. Maan seuraava hallitus, mistä se koostuukin, saa hoidettavakseen karmean perinnön.

Tiernapojat, Afrikan Tähti, jäätelöpuikko ym. kaikki on rasismia ja syrjintää. Muutama kouho nostaa jonkun älyttömän asian esille, ja pian on koko valtakunta polvillaan näiden edessä.

Kaiken kukkuraksi monet yrityksetkin orjailevat naurettavuuksiin saakka. Suomen valtamedia tekee tässä sen suurimman tuhotyön myötäillessään vouhkajoukkoa.

Ilmeisesti on niin, että ainoa, jonka ei ainakaan oleteta olevan rasismia, on valtakunnanvainooja itse.

Jos tätä joku ulkopuolinen tarkkailija jostain kaukaa katsoo, näyttää se ihan pähkähullulta. Niin, onko tämä enää järjellisten ihmisten touhua? Ja maan hallitus lyö löylyä lisää tähän kylmään kiukaaseen.

Maahanmuuttajien motiivien epäily on rasismia, näin lausui sisäministeri Petteri Orpo vuonna 2015, vaikka olisi pystynyt estämään tuolloisen maahantunkeutumisen. Nyt, Puolan tilanteen johdosta Orpo on puhuvinaan päinvastaista, vaikka oikeasti kokoomus tiskin alta hamuaa lisää kulttuurinrikastuttajia.

Kun seuraa suomalaisten europarlamentaarikkojen kannanottoja, havaitsee niiden olevan valtaosin myönteistä myhäilyä. Kehutaan yksityiskohtaisia asioita, joihin on taas saatu rahaa, ja kuinka sillä voidaan taas toteuttaa sitä ja tätä.

Eivätkö käsitä tai ainakaan myönnä, että ne ovat omia rahojamme, joista olemme joutuneet maksamaan moninkertaisen hinnan. Näin on ollut koko EU-historiamme ajan.

Suomalainen turvetuotanto taitaa saada lopullisen kuoliniskun, kun EU aikoo kieltää turpeen käytön kokonaan. Suomihan olisi mm. lämmitysenergian suhteen lähes omavarainen jos ottaisimme turpeen laajalti käyttöön, kyselemättä orjuuttajiltamme mitään. Turvetuotannon puolesta taistelemme EU:ssa minkä voimme, mutta pahoin pelkään että jäämme yksin.

Ei ole toivoa siitä, että jäsenmaat yhdessä joskus ryhdistäytyvät ja ottaisivat EU:sta niskalenkin.

Miksei EU voinut pysyä lestissään, vapaakauppa-alueena? Jossain vaiheessa EU tulee tietysti hajoamaan, kun vieteri on lopulta vedetty liian tiukalle.

Kirjoittaja on viitasaarelainen europarlamentaarikko (ps.).

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut