Pekka Mervola Huomioita Kuka on suurin ja kaunein elinkeinoelämässä?

Elinkeinoelämän lobbarijärjestöjen kaksi johtajaa lähti sanallisille hippasilla Twitterissä. Sanailu ei paljastanut lopulta sitä, kuka on elinkeinoelämän suurin ja kaunein johtaja.

Periaatteessa entisen työmarkkinakeskusjärjestön, nykyisen elinkeinoelämän lobbarijärjestön, eli Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies on mahtavin elinkeinoelämän johtaja.

Hiiret ovat kuitenkin hyppineet viime vuosina pöydille.

Keskuskauppakamarin kunnianhimoinen toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi esiintyy mieluusti näkyvästi ja kuuluvasti. Välillä Häkämiehellä on ollut vaikeuksia tulla näkyville Romakkaniemen selän takaa, kun Romakka on aina hypännyt uudella asialla esille.

Samalla tunkiolla tepastelee myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, joka on nostanut paljon yrittäjien näkyvyyttä. Hänkin ehkä haluaisi olla Häkämiestä suurempi ja kauniimpi.

Tänään Häkämies ja Romakka ottelivat Twitterissä (kuva yllä). Kukkoilu päättyi kuitenkin ratkaisemattomaan, kun Häkämies luovutti ottelun aselepoon.

Häkämies on jo kaartanut loppusuoralle EK:n toimitusjohtajana. Romakkaniemi vilkuilee ehkä politiikkaan, kun hänen toivomaansa paikkaa suuren yhtiön johtoryhmästä ei ole ilmaantunut. Romakkaniemi lienee kokoomuksen tulevia kansanedustajia. Häkämies on entinen kansanedustaja ja myös entinen ministeri. Pentikäinen puolestaan saattaa joskus vielä tehdä paluun keskustan politiikkaan.

Mutta nyt herroilla on aina välillä tapana vähän mitata toisiaan, ainakin kabinettien keskusteluissa. Suora sanailu somessa on harvinaisempaa. Nyt sekin nähtiin.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Lue lisää aiheesta