Pekka Mervola Huomioita Huippujohtajalta kovaa tekstiä Venäjästä

Marimekon pääomistaja, Sanoman hallituksen jäsen Mika Ihamuotila tviittasi yllättävää tekstiä.

"Miksi me suomalaiset emme ole tälläkään kertaa Venäjän lähetystön edessä? Protestoimassa roistovaltion ja paska-Putinin toimintaa Ukrainassa? Minua ei haittaisi, jos nuoret leiriytyisivät Tehtaankadulle vaikka 20 vuodeksi. Miksi emme ikänä nouse barrikaadeille Venäjän vuoksi?"

Roistovaltio. Paska-Putin.

Maamme suurimman yksityisen mediayhtiön hallituksen jäseneltä sanat ovat hätkäyttäviä. Tällaista kieltä voi joskus kuulla Esson baarissa, mutta maamme talouselämän kärkipaikoilla olevan kirjoittamaksi tekstiä on vaikea uskoa. Mutta pakkohan se on uskoa, kun omin silmin näkee.

Ehkä Ihamuotila voisi nyt lunastaa sanansa ja lähteä Tehtaankadulle yhden miehen mielenosoitukseen. Vaikka vain päiväksi.

Vai onko lopulta niin, että puheen tasolla eliitin edustaja voi paljon virkkoa, mutta jos Suomelle tulisi tosipaikka, liukenisiko hän ehkä Sveitsiin tai Espanjaan. Toisen maailmansodan aikaan jotkut eliitistä lähtivät Ruotsiin.

Ihamuotila ei ole tviittauksissaan aivan harmaa ollut ennekään. Hän on ilmastoasioissa mieluusti mallihenkilö. Viime lokakuussa hän ehdotti bensalle ja dieselille 20 sentin ilmastohätätilaveroa. Bensa- ja dieselautoilija maksaisi näin enemmän ja ehkä vähentäisi ajamista tai verorahaa voitaisiin käyttää muuten ilmaston kannalta hyödyllisesti.

Ehdotus oli omalla tavallaan mainio. Ilmaston eteen jokaisen pitää tehdä parhaansa. Siis jokaisen.

Vähän aiempi, viime kesäkuun tviitti pisti Ihamuotilan veronkorotusehdotuksen näyttämään vähän toiselta. Ihamuotila tviittasi silloin, että hän on "ensimmäisiä suomalaisia sähköautoilijoita".

Hän siis ehdotti, että muiden tulisi maksaa lisää veroja.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Lue lisää aiheesta