Pekka Mervola Huomioita HS:lle likalumen kippaaminen mereen on vain imago-ongelma

Hienoa, Helsingin Sanomat vihdoinkin heräsi vastustamaan katujen, teiden ja aukioiden lumen ajamista mereen. Helsinki on vuosikausia liannut merta kippaamalla likaiset lumikuormat suoraan mereen.

Luonnonsuojelu on saanut väistyä halpuuden edestä. Lumen kaataminen mereen on halvempaa kuin läjittäminen keskustan ulkopuolelle eristetyille lumenkaatoalueille. Helsinkiläiset veronmaksajat ovat näin säästäneet ja saaneet etua.

Tänään Helsingin Sanomat otsikoi pääkirjoituksensa: Lumenhallinta on Helsingille imagohaitta.

Sitten teksti käy lävitse sitä, kuinka lumelle ei ole tilaa kantakaupungissa eikä oikein lähiöissäkään. Sitten kerrotaan, että lumen mukana on roskaa, hiekoitussepeliä ja mikromuovipartikkeleita. Sitten pääkirjoitus huomauttaa, että tämä on Helsingille jokatalvinen imago-ongelma. Loppupäätelmä on, että lumen kippaaminen mereen pitää lopettaa.

Eikö likaisen lumen kuskaaminen kuorma-autotolkulla mereen ole ympäristöongelma eikä imago-ongelma? Ja kyse ei ole lumenhallinnasta vaan likaisen lumen kaatamisesta mereen. Pääkirjoitus vaikuttaa kovin hassulta, kun Helsingin Sanomat tarkoituksella tai huomaamattaan haluaa leimata meren likaamisen vain imago-ongelmaksi.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Lue lisää aiheesta