Pekka Mervola Huomioita Lööpin vuosijuhlissa

Journalistiikan opiskelijoiden ainejärjestö Lööppi juhli eilen illalla 35-vuotisuuttaan. Vuosijuhlat keräsivät yli 70 lööppiläistä ravintola Franceskaan kolmen ruokalajin kattauksen ääreen.

Olin aikanaan journalistiikan opiskelijoiden toista vuosikurssia. Opiskelin jo Suomen historiaa Jyväskylän yliopistossa, kun tänne perustettiin maamme toinen toimittajia kouluttava yliopistoyksikkö. Tampereen punaisille toimittajaopinnoille haluttiin vastavoima, riippumattomampi ja porvarillisempi toimittajien opinahjo.

Hain jo ensimmäisessä haussa opiskelemaan journalistiikkaa, mutta en päässyt kuin valintakokeiden toiseen vaiheeseen. Seuraavana vuonna tärppäsi. Silloin se lööppikin perustettiin. Ei ollut ainejärjestön alkutaival juhlavissa puvuissa juhlittavien vuosijuhlien aikaa. Eikä edes sen henkeä. Nykyiset yliopisto-opiskelijoiden vuosijuhlat kertovat kiinnostavasti arvomaailmojen ja ehkä elintasonkin muutoksesta. Tähän aiheeseen taidan palata myöhemmin Nimellä-kolumnissa.

Nyt kun kirjoitan tätä Huomioita-päivitystä, eilisten vuosijuhlien opiskelijat taitavat olla silliaamiaisella. Muodot tuntuvat nyt olevan tärkeitä ja että niiden tiedetään jo etukäteen toteutuvan.

Onnea 35-vuotias Lööppi! Ja menestystä elämässä nykyisen Lööpin opiskelijapolvet.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.

Lue lisää aiheesta