Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Mervola Huomioita Nyt on yrittäjäjuhlan aika!

Keski-Suomen yrittäjäjuhlien etkot keräsivät vireän joukon yrittäjiä ja yrittäjien ystäviä Keskisuomalaisen tiloihin Aholaitaan.

Tänä vuonna yrittäjäjuhlat ovat jälleen komea tapahtuma myös väkimäärältään. Juhlissa on 1040 ihmistä Jyväskylän Palviljongissa. Pääpuhujana on Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju. Hän on muuten Jyväskylän yliopiston hallituksen entinen jäsen ja täällä aikanaan opiskellut ja väitellyt. Kotoisin hän on lähes Keski-Suomesta eli Haapavedeltä Pohjois-Pohjanmaalta.

Yrittäjäjuhlien teemana ja tunnussanana on tänä vuonna #eteenpäin. Sattumalta sama iskusana on keskustan vaaliohjelmassa ja mainonnassa. Hauska sattuma tietenkin eikä sillä ole toki mitään yhteyttä politiikkaan. Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen (kesk.) toisin on ahkera keskustalainen taustavaikuttaja ja entinen vaaliehdokaskin.

Eteenpäin on historiallisesti myös vanha sanomalehden nimi. Eteenpäin-lehti ilmestyi vuosina 1905-1988 Kotkassa. Lehti oli ideologialtaan työväenlehti ja kävi välillä kommunistisellakin linjalla. Se yhdistyi porvarillisen Etelä-Suomi -lehden kanssa sitoutumattomaksi Kotkan Sanomiksi. Nykyisin Kotkassa ilmestyy Kymen Sanomat ja se kuuluu Keskisuomalainen-konserniin .

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.