Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Mervola Huomioita Anu Vehviläinen, Krista Kiuru ja Antti Rinne saivat poliittiset pakit – ehkä ansiosta ja vähän ansiottakin

Ex-kansanedustaja Anu Vehviläinen (kesk.) vetäytyy kotikaupunkinsa Joensuun kaupunginjohtajakisasta. Asiasta kertoi sanomalehti Karjalainen tänään.

Ainakaan poliittisesta kokemuksesta Vehviläisen haku ei jäänyt kiinni. Hän on entinen ministeri sekä eduskunnan entinen puhemies. Vehviläinen kuului aikanaan keskustan nousevaan nuoreen sukupolveen, siihen samaan kuin nykyinen Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja Keski-Suomen hyvinvointialueen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula.

Vehviläinen perusteli vetäytymistään näin Karjalaiselle. "Olen tällä viikolla saanut selvän käsityksen, että minulla ei ole mahdollisuutta tulla valituksi tehtävään. Ajattelen, että on parempi vetäytyä tässä vaiheessa kuin olla nimenä mukana loppuun saakka."

Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa kirjoitti hyvin myönteiseen sävyyn Vehviläisestä alkuviikolla, mutta epäili, että valinnan mahdollinen politisoituminen voisi estää Vehviläisen valinnan.

Joensuun kaupunginjohtajahaun loppusuoralla on kaksi ehdokasta: Jere Penttilä ja Ramses Malaty. Kaupunginjohtaja valitaan 29. toukokuuta.

Poliitikkojen pääsy kotikaupungin johtajaksi on viime aikoina osoittautunut vaikeaksi, jopa mahdottomaksi. Kansanedustaja, ministeri Krista Kiuru (sd.) ei kelvannut kotikaupunkinsa Porin johtajaksi.

SDP:n entinen puheenjohtaja Antti Rinne puolestaan sai haussa pakit Lohjan kaupunginjohtajahaussa. Rinne on lähtöisin Lohjalta. Rinteen isä oli aikanaan Lohjan kaupunginjohtaja. Huhtikuun eduskuntavaaleissa Rinne tipahti myös eduskunnasta.

Tällä palstalla päätoimittaja Pekka Mervola tekee havaintoja lehtimiehen elämästä ja kohtaamistaan ihmisistä.