Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaisa Garedewin kansanedustajakolumni | Uuden alkua toiveikkain mielin

Jännittävä vaalikevät on takana ja uusi eduskunta on nyt aloittanut työnsä Arkadianmäellä ja hallitusneuvotteluissa Säätytalolla.

Haluan vielä kerran kiittää lämpimästi kaikkia 5118 äänestäjääni. Olen kiitollinen saadessani edustaa keskisuomalaisia ja vaikuttaa siihen, että suomalaisten etu laitetaan päätöksenteossa aina ensimmäiseksi. Samaan aikaan koen suurta vastuuta ja velvollisuutta tehdä työni parhaalla mahdollisella tavalla, koko sydämelläni.

Eduskuntavaaleissa perussuomalaista aatetta kannatti ennätykselliset 620 981 suomalaista. Puolue nousi suurimmaksi kuudessa vaalipiirissä. Tulos puhuu selvää kieltä: kansa toivoo muutosta.

Senkin vuoksi hallitusneuvotteluiden keskellä tunnelma on erityisen odottava. Tätä kirjoittaessani neuvotteluissa on juuri käyty kiinni kaikkein vaikeimpiin maahanmuutto- ja ilmastopoliittisiin linjauksiin. Nyt hallitusneuvotteluissa olevilla puolueilla on yhteinen tilannekuva siitä, että valtion talous on tasapainotettava kestävällä tavalla. Samaan aikaan kansalaisten ostovoima on säilytettävä.

Tässä kohtaa on kuitenkin paikallaan katsoa eteenpäin.

Koronan ja Ukrainan sodan sumuverhojen takaa on paljastunut Marinin hallituksen aikaansaamat tuhot. Suomen velka on pompannut historiallisen suureksi. Velkarahaa on hukattu kehittyvien maiden korruptiokoneistoihin. Ilmastorahastoon on sijoitettu 200 miljoonaa euroa. Hallitus vei läpi EU:n elvytyspaketin ja sitoutti Suomen vuosikymmeniksi EU:n yhteisiin velkoihin.

Näiden lisäksi hyväksyttiin järkyttävä ilmastolaki, jolla asetettiin Suomen hiilineutraalisuustavoite vuoteen 2035 ja turpeen käyttöä ajettiin voimalla alas, mikä on kaiken kaikkiaan katastrofaalista Suomen huoltovarmuudelle.

Ilmastoideologian hintalappua ei olla koskaan laskettu eikä julkaistu. Varmaa on, että suomalainen veronmaksaja maksaa tästä kaikesta jokapäiväisessä arjessaan jo aivan liikaa.

Tässä kohtaa on kuitenkin paikallaan katsoa eteenpäin.

Luonnossa valon lisääntyminen luo elämää. On tärkeää, että pystymme katsomaan tulevaisuuteen toiveikkain mielin. Koronapandemia on enää muisto ja nyt Suomi on päässyt Naton jäseneksi. Suomi nähdään maailmalla luotettavana yhteistyökumppanina, ja kilpailukykyä voidaan jälleen elvyttää.

Omilta äänestäjiltäni saamallani mandaatilla saan rohkeasti puolustaa lapsia ja perheitä sekä perinteisiä kristillisiä arvoja. Haluan muistuttaa demokratian ja länsimaisten arvojen perustuvan kristilliseen moraalikäsitykseen. Jos tämä pohja piilotetaan, se johtaa väistämättä yhteiskunnallisten ongelmien lisääntymiseen.

Uskotaan, että näiden vaalien tuloksen myötä Suomen suunta saadaan muuttumaan!

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Keski-Suomesta.