Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Saariston ratsia oli rikostutkinta ja tehokas viesti

Keskusrikospoliisin ratsia viikonloppuna Turun saaristossa oli näyttävä operaatio. Poliisin mukaan siinä tutkittiin talousrikosta eikä se luonteeltaan poikennut muista isoista talousrikostutkinnoista.Näin varmasti on. Talousrikoksen tutkinta oli ratsian päätarkoitus, mutta se toimi samalla myös näkyvänä ja tehokkaana viestinä Venäjälle. Suomi seuraa venäläisomisteisten kiinteistöjen tapahtumia eikä…

Pääkirjoitus

Kuurojen ääni ei kuulu tarpeeksi

Alkanut kansainvälinen kuurojen viikko kiinnittää aiheellisesti huomiota kuurojen ja kaikkien viittomakielisten oikeuksien parantamiseen kautta maailman.Maailmassa on noin 70 miljoonaa kuuroa. Suomessa viittomakieli on äidinkieli 4 000–5 000 kuurolle. Yhdenvertaista osallistumista yhteiskuntaan heille ajaa oma etujärjestö Kuurojen Liitto.Viittomakielisten elämä on yhä liian usein jatkuvaa taistelua…

Nimellä

Anita Kärki

Nimellä: Hoitokarusellin keskellä on kokonainen ihminen

Pojan ympärillä asiantuntijoita menee ja tulee, joku ehkä pysähtyykin hetkeksi, kunnes ralli käynnistyy jälleen uusien ihmisten kanssa.

Olemme aivan samanlaisessa tilanteessa, henkäisi äiti, jonka aikuisella pojalla on neuropsykiatrinen oireyhtymä ADD. Äiti kertoi perheensä painivan vastaavien ongelmien parissa kuin Konsta Pylkkänen, josta lehtemme kirjoitti 23.9. ja josta olin aiemmin kirjoittanut Nimellä-kolumnin (19.9.).Myös tässä tapauksessa kyse on erityisen nuoren yrityksistä löytää oikeita ystäviä ilman, että ympärille kerääntyy arveluttava joukko hyväksikäyttäjiä ja kiusaajia.– Ne, jotka kelpuuttavat poikani ystäväkseen, ovat itse tipahtamassa yhteiskunnasta. Nämä nuoret tulevat välillä poikani kotiin ja tavaroita häviää, äiti kuvailee. Kutsutaan poikaa tässä vaikkapa Villeksi. Villen keskittymis- ja tarkkaavaisuushäiriö ADD todettiin, kun poika oli yläasteella. Äiti…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.