Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Kolme pointtia viranomaisilta ja pääministeriltä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja pääministeri Sanna Marin esittelivät eilen kolme pointtia, joilla pyritään hillitsemään koronaviruksen leviämistä ja painamaan alas kohonneita tautilukuja. Ensinnäkin kasvomaskien käyttöä suositellaan Suomessa niillä alueilla, joissa koronaan sairastuneiden määrät ovat korkeita. Toisekseen näillä alueilla suositellaan myös etätyön jatkamista varsinkin julkisella…

Pääkirjoitus

Säynätsalo-päivillä katse vahvasti tulevaisuudessa

Suomen vanhin toimiva vaneritehdas lopetti toimintansa Jyväskylän Säynätsalossa heinäkuun lopussa. Lakkautuspäätös oli iso henkinen isku yhteisölle, olihan Säynätsalo syntynyt yli sata vuotta sitten nimenomaan tehtaan ympärille. Säynätsalo-seura päätti silti reagoida nopeasti tilanteeseen muuttamalla perinteisten Säynätsalo-päivien ympäristöteeman ”Uudeksi aluksi”, jota pohditaan muun muassa tänään…

Nimellä

Anita Kärki

Itsekkäät villiintyjät ja kyttäävät nipottajat

Ärtymiskynnys on nyt monella herkässä. Uutiset kertovat koronaviruksen riskimaista tulevista lennoista, joiden matkustajilla on todettu useita tautitartuntoja. Sosiaalisessa mediassa puolestaan leviävät riehakkaat festarikuvat, joissa porukat pakkaantuvat konserttilavan eteen turvaväleistä piittaamatta – tai joissa vedetään letkajenkkaa kuten Jyväskylän Lutakossa. Ihmisen riehakkuus ja matkustamisinto ärsyttävät niitä, jotka yrittävät hillitä viruksen leviämistä ja toisen aallon ryöpsähtämistä. Huolettomuus koronarajoituksia kohtaan uhkaa kaventaa aivan kaikkien elämää. Vakavinta se on riskiryhmään kuuluvien kannalta. Osa porukasta ajattelee, että kyllä minä voin ihan vähän käväistä ulkomailla tai ihan vähän vain rillutella festareilla – eihän…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa. Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2020 Keskisuomalainen seuraa erityisesti maan hallituksen tekemiä hallintoratkaisuja. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahvistettava asia. Keskisuomalainen tarjoaa luotettavaa tietoa keskusteluihin maakunnan ja valtakunnan tasolla.