Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Silmitöntä vihaa on nyt liikkeellä aivan liikaa

Hanaun joukkomurhaajaksi epäillyn 43-vuotiaan saksalaismiehen viesti oli, että valkoihoisia ihmisiä uhkaa sukupuutto länsimaihin suuntautuvan maahanmuuton ja alhaisen syntyvyyden vuoksi. Mies oli valmis tappamaan maahanmuuttajien suosimissa kahviloissa yhdeksän ulkopuolista ihmistä. Ajatus yhteisöä uhkaavasta tuhosta, jonka voi torjua vain äärimmäisin toimin, on fasististen liikkeiden keskeinen ajatus…

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Keski-Suomen museossa yhdistyy tieto ja elämys

Jyväskylän Ruusupuistossa avautuu tänään täysin uudistunut Keski-Suomen museo. Kolmen vuoden ja 8,7 miljoonan euron peruskorjauksen jälkeen museo on entistä interaktiivisempi ja elämyksellisempi. Keskisuomalaisuutta etsimässä -perusnäyttelyssä voi esimerkiksi kokeilla digitaalista kalliomaalausta tai pelata entisajan pelejä. Vaihtuvia näyttelyitä on kaksi. Luontoaiheinen näyttely esittelee rinnan uutta…

Nimellä

Pertti Perämäki

Silmälääkäri suututti silmittömästi

Läheiseni maakunnan puolelta asioi optikolla Jyväskylän ydinkeskustan ulkopuolella viime vuoden lopulla. Hän varasi ajan etukäteen netissä ja matkusti Jyväskylään. Hän käveli keskusliikenneasemalta liikkeeseen ja istui odottajille varatuilla istuimilla 10 minuuttia etuajassa. Pian optikko kysyi läheistäni nimeltä ja näöntarkastus alkoi.Tarkastuksessa optikko havaitsi silmänpohjassa pisteitä, joita toivoi silmälääkärin katsovan. Liikkeen silmälääkäripalvelun kautta ei heti ollut tarjolla vapaata aikaa.Läheiseni päätti kuitenkin varata silmälääkäriajan jo tutulta palvelijalta. Vapaa sopiva aika osui helmikuun alkupäiviin. Edellisenä päivänä hänen kännykkäänsä kilahti muistutusviesti, jossa oli vain asiallisesti paikka ja varattu ajankohta silmälääkärille.Varauspäivänä…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2019 Keskisuomalainen seuraa vaaleja ja uuden hallituksen alkutaivalta sekä nostaa esille keskisuomalaisten kannalta tärkeitä asioita. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahdittava asia.