Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Tieliikenteen kasvu näyttäisi pysähtyneen

Tieliikenne vähenee tänä vuonna. Koronvirus hiljensi maantieliikenteen keväällä normaalia vähäisemmäksi. Sekä henkilöautoilu että raskas liikenne on ollut hiljaista. Kesän aikana liikenne saattaa palautua lähelle normaalia tasoa. Liikennemääriä on arvioinut valtion liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland, yli tuhat ihmistä työllistävä, liikenne- ja viestintäministeriön alainen valtionyhtiö,…

Pääkirjoitus

Suomalaiset näkevät rasismin ongelmana

Syrjintä on aina yhteiskunnallisesti ongelmallista. Syrjintää ei pidä hyväksyä ja yhteiskunnallisia rakenteita tulee muuttaa niin, että syrjintää ei voisi esiintyä. Yksi syrjinnän muoto on rasismi. Siinä ihmisten välillä nähdään eroa rodullisen tai etnisen taustan takia. Rasismin määritelmä on laventunut viime vuosina. Uutissuomalaisen tekemän gallupin (KSML 2.7.) mukaan 51 prosenttia on täysin samaa…

Pekka Mervola.

Nimellä

Pekka Mervola

Vuoristoneuvos Tuura ja muut hännystelijät

Muistattehan vuoristoneuvos Tuuran? Hän oli se hieman yksinkertainen rahamies Uuno Turhapuro -elokuvissa. Jos Uuno oli tyhjätasku, Tuura-yhtiöiden pääjohtaja oli varakas. Tuuralla oli pienenä miehenä alemmuuskompleksi. Se näkyi ulospäin persoonasta, jota piti pönkittää hienolla vuorineuvoksen arvonimellä. Uunon suussa arvo taipui vuoristoneuvokseksi. Arvonimet ovat kansallinen perinne. Valtion myöntämä ja saajalleen maksullinen arvostuksen osoitus on tarjolla hyvin harvoissa maissa. Arvonimi on valtion kunnianosoitus hyvämaineiselle kansalaiselle. Samalla se on myös verotulon lähde valtiolle, sillä yksityisen sektorin palveluksessa oleville arvonimi maksaa sen arvostusluokasta riippuen 48 400 eurosta 70 euroon. Kalleimpia ovat valtioneuvoksen…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa. Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2020 Keskisuomalainen seuraa erityisesti maan hallituksen tekemiä hallintoratkaisuja. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahvistettava asia. Keskisuomalainen tarjoaa luotettavaa tietoa keskusteluihin maakunnan ja valtakunnan tasolla.