Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Tyhmä populismi voidaan valjastaa uusiokäyttöön

Perussuomalaiset Nuoret hyväksyi syyskokouksessaan viime viikonloppuna julkilausuman, jossa vaaditaan Pariisin rauhansopimuksessa Neuvostoliitolle luovutettujen alueiden palauttamista. Nuorten mielestä Suomen viralliseksi linjaksi on kirjattava, että Suomi vaatii Venäjää palauttamaan luovutetut alueet.Perussuomalaisia on Venäjän mediassa seurattu varsin tarkoin, sillä puolueen arvomaailma sopii monissa…

Pääkirjoitus

Ruxit halutaan estää Suomen puheenjohdolla

Eurooppaa uhkaa paitsi brexit myös ruxit. Suomi aloitti keskiviikkona puolivuotisen kautensa Euroopan neuvoston (EN) ministerikomitean puheenjohtajana. EN on Euroopan laajin, 47 valtiota kokoava poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö, jota ei pidä sekoittaa Euroopan unionin (EU) jäsenmaiden johtajien Eurooppa-neuvostoon.Venäjä keskeytti jäsenmaksujensa maksamisen, kun venäläisten äänestysoikeus…

Nimellä

Markus Mattlar

Hyvälle arjelle arvovaltainen tunnustus

Vanhemmalle hyvän arjen sanoma on armollista kuultavaa.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto julkaisi keskiviikkona kaikkien aikojen toisen Lapsi­barometrin. Se kartoittaa lasten näkemyksiä heidän vapaa-ajanvietostaan. Haastattelututkimuksen kysymykset koskivat liikuntaa ja muuta harrastamista, kaverisuhteita, viikonloppujen viettoa.Lapsia tutkimuksessa edustavat 6-vuotiaat eli esikouluikäiset. Ja heillä menee varsin hyvin. Useimmat liikkuvat, niin kuin nykytietämyksen mukaan suotavaa olisi, ja kavereita heillä on. Nautinnoksi ja onnen tuojaksi riittävät aika tavalliset asiat, kuten vapaa leikkiminen, perheen ja kavereiden kanssa oleminen sekä hyvä ruoka ja juoma.Barometrissa tehdään perusteellisesti selväksi, että lasten haastatteluihin perustuvaan tutkimukseen sisältyy paljon epävarmuutta ja että vastaajien…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.