Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Brexit-laivan ruorissa on taas uusi pääministeri

Britannian konservatiivipuolueen johtoon ja maan uudeksi pääministeriksi nousee aiemmin maansa ulkoministerinä sekä Lontoon pormestarina toiminut Boris Johnson. Hänen asemansa on vahvasti sidoksissa brexitiin eli Britannian eroon Euroopan unionista. EU-kriitikkona profiloitunut Johnson on luvannut toteuttaa brexitin 31. lokakuuta, joko erosopimuksen kanssa tai ilman sitä. Hän sanoo yhä pyrkivänsä neuvottelemaan…

Pääkirjoitus

Tietyöt iloinen asia, vaikka hetkeksi meno hidastuukin

Jyväskylän pohjoispuolella autoilijoiden menoa hidastaa nyt kaksi poikkeuksellisen suurta tietyömaata: Nelostien perusparannus Äänekoskella sekä moottoritien rakentaminen Kirrin ja Tikkakosken välillä. Kuluvalla viikolla käynnistyi lisäksi Kirristä Uuraisille vievän tien korjauspäällystys, mikä aiheuttaa liikenteen pysähdyksiä molempiin suuntiin. Matkanteon katkeaminen kesken hellepäivän voi harmittaa,…

Nimellä

Pertti Perämäki

Minulla on unelma, tai oikeasti elämä

Ihmisillä on vaihtelevia unelmia. Kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingin lausetta toistetaan aina aika ajoin hänen karismaattisella omalla äänellään: ”Minulla on unelma”. Hänen unelmansa rotujen ja ihmisten tasa-arvosta on edennyt, mutta on kaukana valmiista. Joillakin on onnea unelmansa kanssa, kuten Beatles-yhtyeen keskeisellä lauluntekijällä John Lennonilla. Häntä kasvattanut Mimi Smith tokaisi rockelämästä unelmoineelle pojanklopille, että kyllä sinä soittaa voit John, mutta et sinä sillä elä. Mimi sai miljoonääri-Johnilta lahjaksi kultaharkon, johon oli kaiverruttanut kasvattajatädin tokaisun. Lennon itse arveli, että rock-musiikki pelasti hänet vankilalta. Kingin unelma eteni ja Lennonin toteutui, mutta molemmat kuolivat luoteihin.…

Pääkirjoitus

Autokauppa vetää henkeä Euroopassa

FaceApp kertoo yksilön suojan heikkoudesta

Presidentti sai Ukrainassa myös parlamentin tuen

Pääkirjoitus: Veikkauksen markkinointiviestiä on syytä rajoittaa

Maailmantalous on jäähtymässä ja edessä uhkien talvi

Keski-Suomen kesä on aktiivista festariaikaa

Ukrainan suunta vaalien jälkeen on arvoitus

Pääkirjoitus: Isis-väki on syytä hakea Suomeen ja saattaa tuomiolle

Tasavaltalaisuus oli ja on edelläkävijyyttä

EU:n naisjohtajat vahvistavat Saksan ja Ranskan akselia

Trump näyttää pyrkivän jakolinjojen syventämiseen

Jämsän valinnassa kaksi suosikkia mutta ei etumatkaa

Lääkäreiden koulutuspaikkoja on syytä lisätä

Ovatko hidas inflaatio ja matalat korot pysyviä?

Lapsenraiskaajien rangaistuksia kiristettävä

Jätteet ovat valtava ja ratkaisematon ympäristöongelma

Lentämisen päästöt lähes kuin autoilun, ja siihen ei puututa

Lanneveden työväentalo on juhlansa ansainnut

Kansalaiset toivovat erityisesti investoimista teihin

Huippupoliitikon terveys ei ole yksityisasia

Opiskelijat tarvitsevat lomaa ja luottamusta

Afganistanin hallitus jäi sivuraiteelle

Julkisuuslakia on syytä laajentaa julkisyhtiöihin

Kuuttien tyly kohtalo yhdisti suomalaiset

Asevelvollisuus on muutettava tasa-arvoiseksi

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2019 Keskisuomalainen seuraa vaaleja ja uuden hallituksen alkutaivalta sekä nostaa esille keskisuomalaisten kannalta tärkeitä asioita. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahdittava asia.