Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Miesten terveyden kohentamisessa on jotain tehty oikein

Ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia hankkimaan tietoa omasta terveydestään. Tämä näkyy muun muassa lisääntyneessä kiinnostuksessa kerätä omaa terveysdataa esimerkiksi älykellojen tai muiden itsehoitoa tukevien mittalaitteiden avulla. Stereotyyppinen mielikuva on, että miehet innostuvat käyttämään uusia teknisiä laitteita hanakammin kuin naiset. Tällöin voisi olettaa, että älykellojen lisääntyminen herättäisi…

Pääkirjoitus

Konsultti tarvitaan, mutta jääviys täytyy huomioida

Energiayhtiö Alvan vähemmistöosuuden myyntiä valmistelee kaupungin toimeksiannosta konsulttiyhtiö KPMG. Kaupunki on tehnyt sen kanssa sopimuksen, joka on yrityskaupoissa normaali. KPMG on neuvonantaja, joka taustoittaa kauppaa ja auttaa arvioimaan myytävän osuuden arvoa. On hyvä, että kaupunki on ottanut osaavan neuvonantajan. Se parantaa mahdollisuuksia tehdä onnistunut kauppa. KPMG ei kuitenkaan…

Nimellä

Inkeri Pasanen

Teatteri nousee nyt vaikeuksista voittajaksi

Jyväskylän kaupunginteatteri on nyt huippuvedossa! Tämä ei ole itsestäänselvyys vaan suorastaan pieni ihme, viime vuoden epäonnisen alun jälkeen. Viime vuosi oli outoa kummempi, teatteriin erikoistunut toimittaja Tomi Tuomaala osuvasti kommentoi kulttuurisivulla ( KSML 23.1.). Tammikuussa 2019 tapahtuneen lavanostimen romahduksen johdosta suurelle näyttämölle tehty Sydänmaa-näytelmä jäi kokonaan esittämättä, kaikki 20 näytöstä. Hair-musikaalista jouduttiin perumaan neljä näytöstä. Merten gorillan esitykset lopetettiin yleisökadon vuoksi. Moni laitosteatteri olisi tuossa tilanteessa lamaantunut mutta toisin tapahtui Jyväskylässä. Omien esitysten puutetta alettiin korvata vierailijoilla. Vierailuesityksiä saatiinkin ennätysmäärä, 61. Vierailut…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2019 Keskisuomalainen seuraa vaaleja ja uuden hallituksen alkutaivalta sekä nostaa esille keskisuomalaisten kannalta tärkeitä asioita. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahdittava asia.