Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Hongkong ärsyttää Kiinan johtoa yhä enemmän

Hongkongissa mellakkapoliisi piirittää Teknillisen yliopiston aluetta ja vaatii kampukselle motitettuja mielenosoittajia poistumaan. Kyynelkaasun ja kumiluotien lisäksi poliisi uhkaa ampua kovilla. Poliisi puhuu mellakoinnista, josta voi Hongkongissa saada kymmenen vuotta vankeutta. Kuohunta Hongkongissa on jatkunut puoli vuotta ja mielenosoittajien vaatimukset ovat radikalisoituneet. Viikonloppuna…

Pääkirjoitus

Perjantaina toteutui monen suomalaisen unelma

Miesten jalkapallomaajoukkueen yltäminen ensimmäistä kertaa koskaan arvokisojen lopputurnaukseen on nostanut lajin suomalaisten puheenaiheeksi. Perjantain ratkaisuottelu keräsi peräti 1,9 miljoonaa tv-katsojaa, ja voittoa juhlittiin näkyvästi eri puolilla maata. Tänään juhlinta huipentuu Helsingissä järjestettävään kansanjuhlaan. Vaikka jalkapallo ei Suomessa nauti samanlaista kiinnostusta ja arvostusta…

Pekka Mervola.

Nimellä

Pekka Mervola

Helsingin Sanomat juhli ja korosti sananvapautta

H elsingin Sanomat juhli viime viikon torstaina 130-vuotisuuttaan. Juhlapaikkana oli trendikäs tapahtumakeskus Telakka Helsingin Hernesaaressa. Vanhat telakkahallit on muutettu tämän ajan tarpeisiin eli viihteeseen ja viihtymiseen. Juhlapaikan valinta oli viesti. Vanha jättiläinen ei ole kuolemassa vaan uusiutumassa. Paperisten sanomalehtien levikki laskee, mutta digitaalisten tilaajien määrä kasvaa. Henkilökunta juhli jo aiemmin Finlandia-talossa, mutta vieraat Helsingin Sanomat kutsui telakalle. Finlandia-talo olisikin ollut pönöttävän kansallistuntoinen siihen mielikuvaan, mitä maan kulttuurieliittiin suuntautuva lehti tavoittelee. 130-vuotisjuhla oli pitkä ja perinteinen. Vieraat istuivat kahta kokkaretaukoa lukuun ottamatta pöydissä neljä…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2019 Keskisuomalainen seuraa vaaleja ja uuden hallituksen alkutaivalta sekä nostaa esille keskisuomalaisten kannalta tärkeitä asioita. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahdittava asia.