Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

EU:n elvytysrahasto on kallis ja ongelmallinen

Euroopan unionin elvytysrahasto on jättimäinen tulonsiirto Euroopan maiden välillä. Italia ja Espanja saavat paljon suuremmat tuet kuin niiden maksuosuus on paketista. Italian arvioidaan saavan paketista 81,8 miljardia euroa ja Espanjan 77,3 miljardia euroa. Ranskan osuus olisi 28,8 miljardia ja Puolan 37,7 miljardia euroa. Suomi olisi yksi elvytyspaketin maksajamaista. Suomen laskennallinen maksuosuus…

Pääkirjoitus

Ammattiin valmistuja on myös juhlansa ansainnut

Arvostusta amiksille on Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ry:n viesti tänäkin keväänä. Järjestö on huolissaan siitä, että vieläkään ei kaikkialla Suomessa arvosteta ammattikoulusta valmistuneita samalla tavoin kuin ylioppilaita. Tämä näkyy järjestön mukaan myös mediassa. Keski-Suomessa on kaksi ammatillisen koulutuksen järjestäjää. Jyväskylässä, Jämsässä ja Lievestuoreella toimivan Gradian…

Pekka Mervola.

Nimellä

Pekka Mervola

Laitapopulistit häviävät nyt vanhoille puolueille

Nyt siitä on saatu tutkimustietoa. Koronakriisi on ryhmittänyt suomalaiset hallituksen taakse. Sanna Marinin (sd.) hallitus on puoluebarometrin historian ylivoimaisesti parhaaksi arvioitu hallitus. Puoluebarometria on tehty vuodesta 1991. 69 prosenttia suomalaisista ajattelee, että Marinin hallitus on onnistunut tehtävässään vähintään melko hyvin. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen (sd.) toisella hallituksella syyskuussa 2001. Siihen oli tyytyväisiä 47 prosenttia suomalaisista. Normaalisti tyytyväisyys on ollut 25-35 prosentin tasolla. Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen tyytyväisyys oli korkeimmillaan 2015 syksyllä 36 prosenttia. Marinin hallitus löi mittarin niin tappiinsa, että tällaisia lukuja tuskin nähdään koskaan normaalioloissa. Vain…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa. Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2020 Keskisuomalainen seuraa erityisesti maan hallituksen tekemiä hallintoratkaisuja. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahvistettava asia. Keskisuomalainen tarjoaa luotettavaa tietoa keskusteluihin maakunnan ja valtakunnan tasolla.