Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Viron vaalivoittaja joutui jäämään odotushuoneeseen

Virossa parlamenttivaalien voittajapuolue on ajautunut yllättäen sivuraiteelle maan hallitusneuvotteluista. Liberaalin reformipuolueen kanssa neuvottelupöytään ovat suostuneet vain sosiaalidemokraatit, eikä tällä koalitiolla ole mahdollista muodostaa enemmistöhallitusta. Samaan aikaan toiseksi suurimmaksi puolueeksi äänestetyn keskustan johdolla käydään varjoneuvotteluja konservatiivisesta enemmistöhallituksesta,…

Pääkirjoitus

Vain täyskäännös voi päästää Orbanin jäähyltä

Euroopan kansanpuolue EPP päätyi kompromissiin käsitellessään Unkarin valtapuolue Fideszin erottamista joukostaan. Pääministeri Viktor Orbanin puolueen jäsenyys europarlamentin suurimmassa ryhmässä jäädytetään: Fidesz suljetaan EPP:n toiminnasta, kunnes puolueperheen ”luottamus” ongelmalapseensa on palautunut. Luottamuksen tasoa arvioi kolmen arvovaltaisen keskustaoikeistoveteraanin muodostama ryhmä.EPP:n…

Nimellä

Tapani Luotola

Pääkaupunki on kelpo arvolahja eläköityjälle

Kazakstanilla on paljon öljyä, kaasua ja uraania sekä merkittävä geopoliittinen asema, joten Nazarbajev on monille ollut tärkeä mies.

Keskiaasialaisessa Kazakstanissa ei ole aikailtu maan vahvan miehen Nursultan Nazarbajevin vallanperimysjärjestelyissä.Nazarbajev, 78, on ohjaillut maataan vuodesta 1989 lähtien. Tuolloin hänestä tuli Neuvostoliittoon kuuluneen Kazakstanin sosialistisen neuvostotasavallan kommunistipuolueen keskuskomitean pääsihteeri.Kazakstanin ensimmäiseksi presidentiksi Nazarbajev valittiin neuvostoaikana keväällä 1990. Neuvostoliiton luhistuminenkaan ei horjuttanut hänen asemaansa vallassa.Valtansa vuosikymmeninä Nazarbajev hallitsi maataan määrätietoisin ottein. Vaaleja Kazakstanissa ei koskaan ole pidetty rehellisinä. Edellisissä presidentinvaaleissa vuonna 2015 Nazarbajev sai virallisten tulosten mukaan 97,7 prosenttia äänistä. Tiistaina Nazarbajev ilmoitti…

Pääkirjoitus

Brexit siirtyi – pallo on taas Britannialla

Vain täyskäännös voi päästää Orbanin jäähyltä

Googlen ja jättiyhtiöiden asemaa on rajattava laeilla

Kiinalaisten kännyköiden vakoilu olikin totta

Maine maailman onnellisimpana iso etu Suomelle

Kazakstanin johtaja väistyy hallitusti

Pääkirjoitus: Miksi Kela lähettää valelaskuja entisille opiskelijoille?

Boeingin putoamiset toivat esiin ongelmia

Minna Canthin tasa-arvohenkeä tarvitaan edelleen

Jo välitilinpäätös Syyrian sodasta on lohduton

Kiinalainen talousmahti paaluttaa maailmaa

Koulujen retket ovat osa opetusta

Sähköautojen suuri esiinmarssi alkaa lähivuosina

Koulutuksen arvostus on Suomelle tarkeää

Jyväskylä voi vielä vetää Keski-Suomea kasvuun

Nuorten ilmastolakko muistuttaa päättäjien vastuusta

Algeria koki viimein oman arabikeväänsä

Nuorten mielipiteet kertovat hyvää demokratiasta

Orpo jää hiljalleen haastajien jalkoihin

Asekaupalle on aina löytynyt hyviä perusteluja

Kun pokaalit särkyvät, urheilu menettää arvoaan

Ulkoistuksia rajoittavaa lakia ei pidä kumota

Kaksivuotinen esiopetus vähentäisi syrjäytymistä

Joka yhdeksäs eliölajimme on jo uhanalainen

Jyväskylästä on tullut jääpallokaupunki

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2019 Keskisuomalainen seuraa vaaleja ja uuden hallituksen alkutaivalta sekä nostaa esille keskisuomalaisten kannalta tärkeitä asioita. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahdittava asia.