Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Venezuelan kriisin syvyys näkyy pakolaisuutena

Etelä-Amerikkaa koettelee maanosan historian kenties suurin muuttoliike ja pakolaisongelma. Kriisiytyneestä Venezuelasta on viime vuosina paennut eri puolille Latinalaista Amerikkaa lähes kaksi miljoonaa ihmistä, ja pakotahti kiihtyy.Pelkästään Ecuadoriin, joka ei edes ole Venezuelan naapurimaa, on tullut tänä vuonna kymmenen kertaa enemmän venezuelalaisia kuin Eurooppaan on pyrkinyt pohjoisafrikkalaisia…

Pääkirjoitus

Maanteiden korjausvelka pian este talouskasvulle

Hallitus on panostanut viime vuosina yhteensä 600 miljoonaa euroa väyläverkoston korjausvelan pienentämiseen. Vuosina 2016–2017 huonokuntoisia maanteitä pystyttiin päällystämään yhteensä 6 500 kilometriä. Ajoitus oli erinomainen, sillä jokainen tiellä liikkuja on voinut havaita rekkaliikenteen lisääntymisen. Viennin, investointien ja rakentamisen vireys näkyy kuljetusmäärien kasvuna.Superrekat ja vauhdilla…

Nimellä

Markus Mattlar

Mullistava vaalitulos ei ehkä muuta mitään

Ruotsin valtiopäivävaalien teema taisi lukittua lopullisesti, kun Göteborgissa paloivat alkuviikolla kymmenet tahallaan sytytetyt autot.

Syyskuussa järjestettävistä Ruotsin valtiopäivävaaleista on jo vuoden 2015 pakolais- ja siirtolaiskriisistä alkaen ennustettu maahanmuuttovaaleja. Vaikka turvapaikanhakijoiden määrä on sen jälkeen laskenut tuntuvasti ja punavihreä hallitus tehnyt tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan, ennuste ei ole muuttunut. Ja lopullisesti vaalien teema taisi lukittua, kun Göteborgissa paloivat alkuviikolla kymmenet tahallaan sytytetyt autot.Autopalojen taustalla näyttäisi tällä kertaa olevan enemmän järjestäytynyttä rikollisuutta kuin maahanmuuttajataustaisten nuorten sosiaalisiin ongelmiin kytkeytyvää voimannäyttöä. Yhteys maahanmuuttoon on kuitenkin riittävän likeinen poliittisen keskustelun kiihdyttämiseen.Ja se keskustelu sataa ruotsidemokraattien laariin.…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.