Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Kulmunin ilmoitus sähköisti keskustan puheenjohtajakisaa

Keskustan puheenjohtajakisan asetelmat ovat alkaneet hahmottua. Tiistaina kansanedustaja Antti Kurvinen ilmoitti, ettei pyri puolueen johtajaksi. Keskiviikkona elinkeinoministeri Katri Kulmuni julkisti päätöksensä lähteä kisaan. Kulmunin mukaanlähdön myötä puheenjohtajan paikasta käydään aito kilpailu, sillä esillä olleista nimistä hänellä on parhaat mahdollisuudet haastaa kisaan ensimmäisenä ilmoittautunut…

Pääkirjoitus

Tanskakin siirtyi vasemmistovaltaan

Kesäkuun alussa vaalit voittanut vasemmistoblokki nousi hallitusvaltaan Tanskassa. Maan tavan mukaisesti uusi hallitus on vähemmistöhallitus, jonka suurin puolue sosiaalidemokraatit muodostaa yksin. Muut vasemmisto­blokin puolueet toimivat sen tukipuolueina parlamentissa. Uusi hallitus aikoo monissa kohdissa toteuttaa tuttua nykyvasemmistolaista politiikkaa. Esimerkiksi tuloerojen kaventaminen kuuluu…

Nimellä

Inkeri Pasanen

Keski-Suomessa on paljon kesäteatteripäiviä

Huomenna vietetään Suomessa kansallista Kesäteatteripäivää. Teatterin tiedotuskeskus on julistanut teemapäivän vuodesta 2016 alkaen perjantaille, josta alkavaan viikonloppuun ajoittuu eniten kesäteattereiden ensi-iltoja. Kesäteatteripäivä näyttää vakiintuneen kesä–heinäkuun vaihteeseen. Syynä lienee se, että samaan viikonloppuun ajoittuvat myös useimpien suomalaisten kesäloman aloitus sekä lukuisat kyläjuhlat ja kesämarkkinat. Suomalaiset kesäteatterit keräävät yhteensä miljoonayleisön joka vuosi. Vuosittaisten ensi-iltojen määrä on 2010-luvulla vaihdellut neljänsadan molemmin puolin. Tulevana viikonloppuna ensi-iltoja on tiedotuskeskuksen infolistauksen mukaan 69. Tiedotuskeskuksen listaus perustuu teattereiden itse ilmoittamiin tietoihin.…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2019 Keskisuomalainen seuraa vaaleja ja uuden hallituksen alkutaivalta sekä nostaa esille keskisuomalaisten kannalta tärkeitä asioita. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahdittava asia.