Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Ruotsista mallia liikenteen rahoitukseen

Suomi verottaa autoilua rankemmin kuin Ruotsi – silti teiden rahoitukseen riittää rahaa huomattavasti vähemmän kuin läntisessä naapurissa. Eilen julkistettu selvitys kertoo karusti, kuinka merkittävästi Ruotsi eroaa liikennepoliittisessa ajattelussaan Suomesta.Yli kymmenen miljoonan asukkaan Ruotsi on väkiluvultaan Suomea suurempi ja bruttokansantuotteeseen suhteutettuna kaksi kertaa Suomen kokoinen.…

Pääkirjoitus

JYP ei tyytynyt kohtaloonsa

SM-liigan runkosarjan häntäpäähän vajonnut JYP päätyi viikonvaihteessa joukkueurheilusta tuttuun ratkaisuun: valmentajan vaihtoon. Vasta 36-vuotiaan Lauri Merikiven sopimus purettiin, ja tilalle kutsuttiin syksyllä 2011 joukkueesta tuulisesti poistunut konkari Risto Dufva, 55.Dufva oli eilen Keskisuomalaisen kiekkostudion vieraana perusasioiden kertaamiseen keskittyneiden aamuharjoitusten jälkeen.…

Nimellä

Tapani Luotola

Nimellä: Euro on ollut menestystarina

Euroaikaan siirryttäessä Pihtiputaalla arveltiin, että uudessa kympin setelissä oli Putaanvirran kivisilta.

Euroopan parlamentti muisti tiistaina yhteisvaluutta euron 20. vuosipäivää täysistunnossa, johon osallistui kosolti Euroopan unionin johtoa.Mitään dramaattista ei 20 vuotta sitten eli vuoden 1999 alkaessa koettu. EU:n talous- ja rahaliittoon (EMU) osallistuneet 11 jäsenmaata kiinnittivät valuuttojensa vaihtokurssit lopullisesti ja alkoivat soveltaa EMU-prosessissa synnytetyn Euroopan keskuspankin (EKP) johtamaa yhteistä rahapolitiikkaa. Kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla maat ottivat tilirahana käyttöön uuden yhteisen valuutan, euron. Se korvasi laskentayksikkönä käytetyn virtuaalivaluutan ecun. Näkyvä muutos koitti vuoden 2002 alussa, kun euroa oli kolme vuotta käytetty kansallisten valuuttojen rinnalla. Suurimmassa valuutanvaihto-operaatiossa…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuonna 2019 Keskisuomalainen seuraa vaaleja ja uuden hallituksen alkutaivalta sekä nostaa esille keskisuomalaisten kannalta tärkeitä asioita. Keski-Suomen maakunnan yhtenäisyys on julkisen hallinnon uudistuksissa vaalittava ja vahdittava asia.