Andersson on kuntajohtajien kärkijoukossa

Kaupunginjohtaja Markku Andersson kuuluu kiistatta Suomen kaupungin ykkösvirkamiesten kärkijoukkoon. Hän on saavuttanut nopeasti vahvan aseman Jyväskylän kaupunginjohtajana. Kokoomuslainen Andersson nauttii Jyväskylässä arvostusta yli puoluerajojen. Siinä on yksi keskeinen selitys sille, että kaupungin päätöksenteko on jäntevää eikä sitä kohtuuttomasti häiritse kuntapolitiikassa tavallinen asioiden jumiutuminen poliittisten ryhmien välisiin tai sisäisiin ristiriitoihin.

Uutinen siitä, että Anderssonin nimi on esillä Kuntaliiton toimitusjohtajaksi Risto Parjanteen siirtyessä parin vuoden kuluttua eläkkeelle, ei tullut suurena yllätyksenä.

Anderssonilla on vakuuttavat näytöt kunta-alan virkamiehenä ja sitä ennen luottamushenkilönä, muun muassa Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsenenä. Hänen mahdollisuutensa menestyä Kuntaliiton johdossa olisivat erinomaiset. Ottaen huomioon kuntavaalien tuloksen Andersson olisi todennäköisesti myös puoluekannaltaan sopiva.

Kuntaliiton toimitusjohtajan vaaliin on vielä aikaa ja tehtävään sopivia ja päteviä ehdokkaita tulee esille lukuisa joukko. Jos Andersson lähtee kisaan, hän saattaisi siinä pärjätä. Jyväskyläläiset ja laajemmin keskisuomalaiset arvioivat, että se olisi Kuntaliiton voitto, mutta samalla se voisi olla Jyväskylän tappio.

Anderssonin kaupunginjohtajakausi on vasta alussa ja hänen työnsä jatkumista 130 000 asukkaan kaupungin johdossa on toivottavaa. Anderssonin rooli ei ole ollut vähäinen uuden Jyväskylän muodostumisessa. Nyt on alkanut kaupungin, maalaiskunnan ja Korpilahden nitominen yhdeksi kokonaisuudeksi. Siinä riittää urakka sekä päättäjille että virkakunnalle. Olisi hyvä, jos Andersson jatkaisi kaupunginjohtajana. Mutta jos hän päättää ottaa uuden haasteen, jättää hän seuraajalleen hyvät lähtökohdat.

Uusimmat

Pääkirjoitus

Yhteiskunnalliset muutokset näkyvät sosiaalityössä

Kokoomus ja vihreät ehkä suurimmiksi

Jyväskylän radan pitää olla osa pääratahanketta

Onko Sitrasta nyt tullut ilmastohörhö?

Eurooppa tarvitsee Euroopan neuvostoa

Nimellä: Tapahtumajärjestäjät ovat löytäneet toisensa

Äänestäminen on myös nuorille keino vaikuttaa

Maailman megatrendit näkyvät Australiassa

Aikakausi vaihtui, tullipolitiikka palasi

Keski-Suomi yhteisvoimin koulukiusaamista vastaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.