Haihatus laajentaa rohkeasti

Joutsalaisen taidelaitos Haihatuksen vetäjiltä Merja Metsäseltä ja Raimo Auviselta eivät ideat lopu. Runsaat kymmenen vuotta toiminut taidelaitos on tarjonnut ennakkoluulotonta ja valtavirrasta poikkeavaa taidetta tähän saakka vain kesäisin. Nyt suunnitelmissa on luoda Haihatuksesta ympärivuotinen, poikkitaiteellinen kulttuurikeskus.

Pohjan tälle antavat suunnitelmissa olevat kiinteistökaupat. Kannatusyhdistyksenä toimiva Haihatus laajentaa toimintaansa ostamalla Koiravuoren kurssikeskuksen kiinteistön Joutsan kunnalta. Kunnanvaltuusto käsittelee kauppaa tänään. Kiinteistökaupan myötä Haihatuksen käyttöön tulisi yhteensä noin 1 500 neliötä lämmintä tilaa.

Aivan haihatellen Metsänen ja Auvinen eivät kiinteistöjen ostoa päättäneet. Ennen päätöstä he etsivät sopivia yhteistyökumppaneita, joita löytyi muun muassa Jyväskylän kulttuurilaitoksista Joutsan kulttuuritoimijoita unohtamatta.

Haihatuksesta on kehkeytynyt yksi valtakunnan mielenkiintoisimmista taidetapahtumista. Kuten taidelaitoksen nimikin jo vihjaa, Haihatuksen tarjonnassa yhdistyy tekemisen ilo ja kokemisen into tärkeilemättömällä ja tuoreella tavalla. Sillä reseptillä Haihatuksella on mahdollisuus menestyä pienellä paikkakunnalla myös ympärivuotisena taidelaitoksena.

Uusimmat

Pääkirjoitus

Vihreä kulta voimauttaa henkisestikin

Ruotsissa tarvitaan vielä lisää kompromisseja

Yrittäjäjuhla muistuttaa yrittäjyydestä

Presidentinvaalien tulos varastettiin kongolaisilta

Onko parasta sopeutua väestön vähenemiseen?

Hoidon laatua on voitava vertailla

Nimellä: Asesopimuksilla Venäjä pysyy yhä suurvaltana

Pääkirjoitus: Brexit vaikeuttaa tavallisten ihmisten arkea

Sisäpolitiikka moninapaistuu Ruotsissa

Pikavippiyhtiöille on saatava tiukempi kuri

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.