Hoitoon herra ministeri

Kyllä, kyllä olemmehan jo ihan tarpeeksi seuranneet näitä rasvaisia naissuhde-episodeja niin keskustassa kuin kokoomuksessa. En malta silti olla puuttumatta näihin meidän valitsemiemme päättäjien suunnattomaan harkintakyvyn puutteeseen.

Mennään ensin tähän tuoreimpaan episodiin, Ilkka Kanervan yli-innokkaaseen tekstiviestipuuhasteluun tyttösten kanssa, joiden isoisä hän voisi olla.

Kuten joskus aiemmin olen maininnut, nämä innostukset toiseen sukupuoleen olivat minullekin tuttuja, mutta niistä tapahtumista on jo kymmeniä vuosia. Lasken, että rikokset ovat vanhentuneet ja voin tarkastella kokemuksen tuomalla tietämyksellä näitä "asioita."

Olemme Ilkka Kanervan kanssa samanikäisiä ja nuorena toimittajana tutustuin tähän "Ikeen". Poliitikkomiehen tahti oli silloinkin kova, mutta kun nyt seuraa sivusta näyttää siltä, että arvostetun ulkoministerin paikan poliittisessa pelissä saaneella Kanervalla tahti vain kiihtyy.

Lehdet tekevät vuodesta toiseen herkullisia otsikoita ministeri Ilkka Kanervan puuhista, mutta kukaan ei sano ääneen sitä, mitä ministerin puuhista voisi ihan oikeasti sanoa.

Jos tärkeällä paikalla istuva hallitusherra lähettelee lukuisia ja taas lukuisia tekstiviestejä pikkutytön ikäisille nuorille naisille, niin sehän vaatisi jo hoitoa, joka ei tekstailulla parane. Joku voisi myös sanoa julkisuuden mainitsemaa massiivista tekstailua häiriintyneeksi käyttäytymiseksi. Entäs jos ulkopolitiikassa on edessä New Yorkin pommi-iskun tapainen kansainvälinen katastrofi, onko ulkoministerin kännykkä silloinkin varattu henkilökohtaisen maanisen tekstailun takia?

Pääministeri pääsi piioista

Mitä ovat nämä muitten poliitikkojen puheet, etteivät seksuaalisuuteen liittyvät asiat vaikuta viranhoitoon? Jos pääministeri ajelee pimeitä Uudenmaan teitä etsien silloista kohdettaan tai ulkoministeri aamuin, illoin ja päivin lähettelee tekstiviestejä, mitä muuta se on kuin askartelua työn ulkopuolisten asioitten kanssa. Kuulen jo äänen, että vapaa-aikanaan voi tehdä mitä tahtoo. Se, mitä poliitikko tahtoo, kertoo hänen yhteiskunnallisesta ryhdistään. Niin jos ja kun tahtominen on lähes pakonomaista.

Me suomalaiset ja myös me keskisuomalaiset olemme antaneet äänemme näiden herrojen puolueille. Miten me voimme luottaa tällaisiin miehiin? Miehiin, jotka puliveivaavat siihen tyyliin, että pahimmat arvostelijat ovat sanoneet molemmista, että liikaa aikaa menee näissä puuhissa

Ennen kuin päätän saarnani Ilkka Kanervasta lyhyesti pari sanaa pääministeristämme. Nyt me lopullisesti tiedämme, miksi Matti Vanhanen valehteli ja piilotteli Susan Kurosta (nykyinen Ruusunen). Nyt uuden seuralaisen esittely tapahtui tv-valojen ja kameroiden ristitulessa. Vaalean, määrätietoisen ja tyylikkään tiukan oloisen naisen asema ei tarvitse piilottelua. Nainen on pomo henkivakuutusyhtiössä ja se on henkivakuutus julkisuudessa tahraantuneelle Vanhaselle. Nyt on päästy piioista. Monikko varmaan sopii, jos muutama naiskansaedustaja lasketaan mukaan.

Tiedonvälitys on muuttunut

Jatkan vielä hetken tätä toisaalta niin ala-arvoista kirjoittelua. Mietiskelin ovatko mielipiteeni sellaisia vai ovatko nämä tapahtuneet asiat ala-arvoisia. Ei mahda mitään, mutta valtiopäivämiesten toiminta on vaan ollut täysin luokatonta.

Sitten tämän sunnuntain saarnassa menen vielä tähän aktiiviseen ulkoministerinappulaan. Nappulalla en tarkoita hänen pituuttaan vaan miehen henkistä mittaa. Alkuviikosta hän antoi lausunnon haudanvakaville toimittajille meneillä olevasta kohusta. Tuttujen toimittajien kasvot olivat todella vaivaantuneet. Siis kaikkien infossa olevien toimittajien kasvot olivat sen näköiset, että infosta pitäisi pian päästä pois. En tiedä oliko vaivaantuneisuus mennyt niin pitkälle, että kukaan ei kysynyt: "herra ministeri miksi toimitte näin" tai" herra ministeri oletteko ajatellut hoitoa."

Tiedonvälitys on jotenkin muuttunut: Sensaatiolehdet ja iltapäivälehdet kertovat meneillään olevista asioista, mutta vakavien päivälehtien vakavaksi tarkoitetut kysymykset jäävät esittämättä. Ei yksinkertaisesti kehdata kysyä.

En sääli uteliaita lukijoita. Säälin yhteiskuntaa, joka sallii valtarakenteen muodostumisen, joka on kuin mädäntynyt ja lahonnut ikihonka.

Tämän sunnuntain kirjoitustani leimaa seksuaalisuus. Ainahan sitä on ollut. Mutta en usko, että pelkästään sensaationhakuiset lehdet ovat tuoneet esille tämäntyyppiset p:llä alkavat käräjät. Tällaisten luokattomien miesten vallassa olo kertoo, mihin ollaan menossa. Ja minä en ole feministi.

Kuten aiemmin sanoin, muut poliitikot eivät näe kehityksessä mitään moraalista ongelmaa. Pakko vielä nostaa tähän loppuun yksi eduskunnan kaikesta tietämätön mies. Hän on keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli. Kysyttäessä häneltä.."hän ei ole kuullut mitään, mitään ei ole tapahtunut ja kaikki mahdollinen on yksityisasia". Sen verran ruskeita juttuja mies kysyttäessä joutuu kommentoimaan, että kieli siinä on väkisin väriään muuttanut. Minä häpeäisin, jos olisin tuollainen lakananvalkaisija.

Kirjoittaja on laukaalainen toimittaja ja kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitus

Avaruudesta saa arvovaltaa

Lääkäreiden koulutuspaikkoja on syytä lisätä

Ovatko hidas inflaatio ja matalat korot pysyviä?

Lapsenraiskaajien rangaistuksia kiristettävä

Oletko sen vai ehkä sen suosija?

Jätteet ovat valtava ja ratkaisematon ympäristöongelma

Lentämisen päästöt lähes kuin autoilun, ja siihen ei puututa

Miksi kaupungin pitäisi maksaa pyörä alle?

Lanneveden työväentalo on juhlansa ansainnut

Kansalaiset toivovat erityisesti investoimista teihin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.