Huippuunsa hiottu urheilufestivaali

Sunnuntaina päättynyt kolmepäiväinen Jyväskylän MM-ralli onnistui kokonaisuutena erinomaisesti. Moni asiantuntija olikin jo valmis ennustamaan, että Jyväskylä nappaa jälleen kerran maailman parhaimman MM-rallin tittelin, kuten useina vuosina aikaisemmin.

Jyväskylä on yksi niistä harvoista osakilpailuista, jotka ovat olleet yhtäjaksoisesti mukana rallin MM-sarjassa sen perustamisesta lähtien eli vuodesta 1973. Pitkät perinteet ja sukupolvelta toiselle siirtynyt kokemus ovat luoneet huippuunsa viritetyn järjestelykoneiston. Esimerkiksi aikataulujen tarkkuus erikoiskokeilla on Suomessa itsestäänselvyys, toisin kuin monessa muussa maassa.

Järjestyksenvalvonta, lipunmyynti, liikenteenohjaus ja monet muut järjestelytehtävät vaativat yli 4 000 talkoolaista. Ilman heitä näin valtavan tapahtuman järjestäminen olisi mahdotonta.

Rallia kävi seuraamassa paikan päällä noin 60 000 henkeä. Silti erikoiskokeilla säilyi hyvä järjestys. Samoin kaupungilla juhlinta oli maltillista väen paljoudesta huolimatta.

Ravintoloille, hotelleille ja monille kaupoillekin ralli merkitsi moninkertaista myyntiä normaaliin viikonloppuun verrattuna. Oheisohjelmaa Lutakon aukiolla oli kehitetty entistäkin monipuolisemmaksi, mikä osaltaan lisäsi kävijöiden viihtyvyyttä kaupungissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitus

Virus nostattaa huoltajuuskiistoja

Nyt tarvitaan monenlaista ruoka-apua

Vahva valtio, vahva johtaja

Soittokierros ikäihmisille on tärkeää huolenpitoa

Jyväskylän talous sukeltaa, mistä uusi nousu?

Häijy virus nakertaa myös demokratioita

Valtiojohdon kilpailuasetelmaa turha ylikorostaa

Venäjällä pandemia voi toimia monin tavoin

Gallup on kuin torikokous

Suomikin pysyy mukana Jemenin lasten kauhuissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.