Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ministeriö pyytää Huoltovarmuuskeskusta hankkimaan uusia suojavarusteita 100 miljoonalla eurolla

Hankinnoilla varaudutaan ministeriön mukaan koronavirusepidemian jatkumiseen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on tehnyt Huoltovarmuuskeskukselle sadan miljoonan euron hankintaesityksen uusista suojavarusteista. Hankinnoilla varaudutaan ministeriön mukaan koronavirusepidemian jatkumiseen.

Esitys sisältää muun muassa vähintään yhdeksän miljoonaa suu-nenäsuojaa ja vähintään 1,5 miljoonaa hengityssuojainta. Lisäksi ministeriö esittää hankittavaksi nitriilikäsineitä, suojatakkeja ja esiliinoja.

Ministeriön mukaan esimerkiksi suu-nenäsuojien riittävyys on Suomessa tällä hetkellä hyvä, mutta niiden markkinat ovat edelleen epävarmat.

–  Koronaepidemian hidastuminen jatkuu, mutta varaudumme siihen, että tautitilanne voi jatkossa muuttua ja suojavarusteiden kysyntä kasvaa nykyisestä, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sanoo tiedotteessa.

STM esittää, että hankintoja tehdään myös suomalaisilta valmistajilta, jotta kotimaisen tuotannon käynnistyminen ja omavaraisuus voidaan turvata.

Hankintaesitystä koskevat tilaukset on määrä tehdä kesä–elokuun aikana. Hankittavat suojavarusteet varastoidaan Huoltovarmuuskeskukseen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut