Yle ja Ylä-Satakunta-lehti yhteistyökokeiluun: Ylen alueuutisia lehden verkkosivuille

Yhteistyö on Ylen mukaan kokeilu, jossa ei liiku rahaa. Lehtikuva / Emmi Korhonen

STT

Yle ja Ylä-Satakunta-lehti ovat sopineet yhteistyökokeilusta, jossa Ylen alueellinen uutissisältö tulee saataville Ylä-Satakunta-lehden digitaalisilla jakelualustoilla.

Ylen alueellisia uutisia Pirkanmaalta, Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta on tästä lähtien nähtävillä uutissyötteenä Ylä-Satakunnan verkkosivuilla. Yhteistyössä ei liiku rahaa.

Ylen uutissisältöä on aiemminkin ollut ulkopuolisilla sivustoilla, mutta nyt aloitettava yhteistyökokeilu on kokonaisvaltaisempi ja teknisesti uudenlainen, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen. Ylä-Satakunta-lehden käytettävissä ovat kaikki alueuutiset kolmesta lähimaakunnasta.

Sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun. Toiveissa on saada kehitettyä malli, jota muutkin paikallislehdet voisivat hyödyntää.

–  Jos kaikki menee hyvin ja kysyntää on, jossain vaiheessa ensi vuoden puolella aletaan varmaan miettiä, voisiko toimintaa laajentaa, Jokinen kertoo STT:lle.

Paikallisimmat uutiset tehdään paikallisesti

Ylä-Satakunnan päätoimittaja Jukka Huikko sanoo STT:lle, että Ylä-Satakunta saa yhteistyöstä lisäarvoa verkkosivuilleen. Huikko sanoo, että Ylä-Satakunnan verkkosivuston kantavana ajatuksena on, että sivustolla käydään lehden omien uutisten lisäksi myös muiden syiden vuoksi.

–  Jotta voimme kertoa ilmoittaja-asiakkaille, että siellä on oikeasti liikennettä. Me olemme rakentaneet sivustolle muitakin palveluita. Siellä on esimerkiksi paikallisen juna-aseman aikataulunäyttö. Näitä on viritteillä ja suunnitelmissa muutoinkin, hän sanoo.

Jouko Jokisen mukaan kokeilulla haetaan molemminpuolista hyötyä: lisää silmäpareja Ylen sisällöille ja toisaalta rikkaampaa sisältöä paikallislehden sivustoille.

Jokinen ei näe järjestelyn uhkaavan paikallismedioita, sillä Ylen uutiset kuntatason asioista ovat kuitenkin varsin harvassa.

–  Lukija saa kerralla vähän suuremman katsauksen ympäristön uutisiin, mutta varsinainen paikallinen anti tulee sieltä paikallistoimituksista, eihän se mihinkään muutu, Jokinen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut