Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

”Keski-Suomen ravintoloiden pitäisi saada olla vapaammin auki” – kansanedustaja Könttä haluaisi siirtyä maakuntakohtaisiin koronarajoituksiin

Joonas Könttä. Marko Kauko

Tommi Salo

Kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) pitää perusteltuna siirtyä maakuntakohtaisiin koronarajoituksiin. Köntän mielestä yhteiskunta voisi olla avoimempi niissä maakunnissa, joissa koronavirustilanne on hallinnassa.

– Tilanne on erilainen eri puolella Suomea. Siksi lääkkeenkin tulisi olla erilainen. Yhdet säännöt koko maahan eivät ole kaikkein järkevin toimintamalli, Könttä linjaa.

Hänen mukaansa Keski-Suomen maltillisena pysynyt koronavirustilanne mahdollistaisi esimerkiksi ravintoloiden vapaamman aukiolon.

– Avataan yhteiskuntaa siellä, missä se on mahdollista ja kiristetään rajoituksia siellä, missä se on tarpeen. Rajoitusten on oltava perusteltuja ja punnittuja, jotta logiikka rajoitusten takana on mahdollisimman ymmärrettävää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut