Ähtärin Niemisvedellä etsittiin koko ilta kalastajaa – rannalla ollut asukas kuuli avunhuudot ja lähti apuun, mutta yli kilometrin soutumatka oli liikaa

Arkistokuva.

Eriikka Hienola

Ähtärin Niemisvedellä etsittiin perjantai-iltana kalastajaa. Kalastajan oli nähty putoavan vedestä, mutta häntä ei iltakymmeneen mennessä löydetty, kertoi Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen palomestari Marko Riikonen illalla.

Riikosen mukaan kalastajan putoamisen näki lähirannalla ollut asukas. Hän oli myös kuullut avunhuudot järveltä ja käskenyt vaimonsa soittamaan hätäkeskukseen. Asukas otti oman veneensä ja lähti soutamaan kohti veneestä tippunutta, mutta matka oli liian pitkä. Pelastuslaitoksen mukaan matkaa onnettomuuspaikalle oli yli kilometri eikä asukas näin ollen ehtinyt apuun.

Pelastuslaitos sai tehtävän alkuillasta kello 18.41 Mäkelänlahdelle Tenhusentien varteen. Pelastuslaitos onnistui paikallistamaan onnettomuuskohdan ja teki järvellä etsintöjä kolmen veneen ja sukeltajien voimin. Illalla kymmenen aikaan kalastaja oli kuitenkin yhä kateissa. Pelastuslaitos kertoi jatkavansa pimeäntuloon asti ja tarkistavansa sitten tilanteen ja suunnitelman poliisin kanssa.

Etsintöjä hankaloittivat huono näkyvyys ja virtaukset.

Kalastajan vene löytyi ajelehtimasta Niemisvedeltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.