Somejättiläinen Facebook kahmaisi itselleen giffeistään tunnetun yhtiön

Facebookin mukaan Giphy sulautuu organisaatiossa yhteen kuvapainotteisen sosiaalisen median alustan Instagramin kanssa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Facebook kertoi perjantaina, että se on ostanut kasvuyritys Giphyn. Giphy on alusta ja kirjasto gif-tiedostoille, jotka nykyään leviävät kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Kauppahintaa ei virallisesti julkistettu, mutta esimerkiksi Axios-sivusto kertoi sen olleen noin 400 miljoonaa dollaria (noin 370 miljoonaa euroa). Facebookin mukaan Giphy sulautuu organisaatiossa yhteen kuvapainotteisen sosiaalisen median alustan Instagramin kanssa.

–  Giphy tekee jokapäiväisistä keskusteluista viihdyttävämpiä. Olemme päättäneet yhdistää heidän gif-kirjastonsa Instagramiin ja muihin sovelluksiimme, jotta ihmiset löytäisivät juuri oikean tavan ilmaista itseään, Facebook sanoi lausunnossaan.

Käytännössä giffit ovat lyhyitä animaatioita, jotka on esimerkiksi irrotettu elokuvien tunnetuista kohtauksista. Niillä on usein tarkoitus viestiä tietynlaista tunnetta tai mielialaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut