Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Karu kidutustapaus Oulussa – mies raiskasi toisen miehen, viilsi tämän selkään jätkänshakkiruudukon ja latasi videon uhrin Instagramiin, sanoo syyttäjä

20-vuotias pääsyytetty tuomittiin kaksi vuotta sitten samankaltaisista rikoksista. Hän oli päässyt ehdonalaiseen viime vuonna.

Kuvituskuva. Sami Saarenpää

Maria Rosvall / STT

Mies joutui kidutuksen kaltaisen väkivallan uhriksi Oulussa uudenvuodenpäivänä, syyttäjä sanoo. Oulun käräjäoikeudessa luettiin maanantaina raskaat syytteet kahdelle miehelle.

Syyttäjän mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun 20-vuotias pääsyytetty houkutteli uhrin asuntoonsa ja alkoi periä tältä velkaa, jota ei oikeasti ollut olemassa. Mies vei uhrilta lompakon, kännykän, kaulakorun ja rannekellon.

Sitten pääsyytetty alkoi syyttäjän mukaan hakata uhria metalliputkella ja kuristaa tätä. Sen jälkeen syytetyt raahasivat yhdessä uhrin kylpyhuoneeseen, missä pääsyytetty puukotti uhria käsivarteen sekä pakotti tämän ottamaan peniksensä suuhun. Kun uhri yritti kieltäytyä, mies puukotti häntä pakaraan, syytteissä sanotaan.

Seksuaalisen väkivallan jälkeen 20-vuotias viilsi uhrin selkään lähes koko selän kokoisen jätkänshakkiruudukon sekä sanan "velka". Sitten hän syyttäjän mukaan suihkutti uhria polttavan kuumalla vedellä. Toinen syytetty seisoi kylpyhuoneen ovella ja esti uhria pääsemästä ulos.

Sitten miehet kaatoivat syyttäjän mukaan uhrin suihkutilan lattialle ja laittoivat pyyhkeen tämän kasvoille. He laskivat pyyhkeen päälle vettä niin, että uhri pelkäsi tukehtuvansa, syytteissä sanotaan.

Seuraavaksi miehet päästivät uhrin olohuoneeseen ja antoivat tämän pukea, mutta väkivalta jatkui. Syyttäjän mukaan syytetyt hakkasivat uhria metalliputkella ja kuvasivat väkivallasta videon.

Myöhemmin pääsyytetty meni uhrin puhelimella uhrin Instagram-tilille ja latasi videon sinne. Mies myös vaihtoi uhrin Instagram-käyttäjänimeksi "vasikkarottamunasuu" ja kirjoitti tilille uhrin nimissä olevansa "muna suu" ja "ristinolla selkä mies", syytteissä kerrotaan.

Uhri pääsi lopulta pakenemaan. Syyttäjän mukaan miehet vaativat uhria ryöstämään läheisen kaupan ja antamaan saaliin heille. Uhri lupasi tehdä ryöstön, koska näki siinä ainoan mahdollisuutensa päästä ulos asunnosta, syyttäjä sanoi.

20-vuotiasta pääsyytettyä syytetään muun muassa kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä vapaudenriistosta. Syyttäjä vaatii hänelle vähintään viiden vuoden vankeustuomiota.

Toista miestä vastaan luettiin syytteet muun muassa avunannosta törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään raiskaukseen. Hänelle vaaditaan vähintään kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeutta.

Kumpikin syytetyistä kiistää kaikki syytteet käräjäoikeudelle toimittamissaan kirjallisissa vastauksissa.

Pääsyytetty on tuomittu vuonna 2018 samankaltaisista rikoksista. Hän oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen viime vuoden maaliskuussa.

Oulun käräjäoikeus antaa tuomionsa 25. toukokuuta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut