Radio Keskisuomalainen ottaa ensiaskeleensa tänään kello 12 – avauslähetyksessä selviää kiekkolähetysten selostaja

Radio Keskisuomalaisen toiminnan taustalla vaikuttavat päätoimittaja Henri Bergin (kesk.) ohella myös Keskisuomalaisen verkkotoimituksen esimies Teemu Rauhala (vas.) ja Keski-Suomen median aluemyyntijohtaja Jani Ylönen. Tiina Mutila

Niko Karvanen

Kuukausien valmistelu huipentuu tänään, kun Radio Keskisuomalainen aloittaa ensimmäisen lähetyksensä taajuudella 95,9 MHz. Kello 12 alkavassa kuuden tunnin erikoislähetyksessä kuullaan kilpailuja, haastatteluja ja tietysti musiikkia.

– Tässä on aikamoinen tunteiden vuoristorata päällä, kun samaan aikaan kauhea into sekä pieni paniikki ja pakokauhu. Kun viimein aloitetaan, niin aloitetaan räjähtävästi, intoilee Radio Keskisuomalaisen päätoimittaja Henri Berg ensitahtien alla.

Tiistaina avautuivat uuden radiokanavan verkkosivut osoitteessa radiokeskisuomalainen.fi. Sivustolta löytyvän nettiradion kautta voi kuunnella lähetystä myös kuuluvuusalueen ulkopuolella.

Ennen ensimmäistä lähetystä kuulijat ovat voineet arvuutella, mikä kappale kuullaan ensimmäisenä uuden kanavan avajaislähetyksessä . Lähetyksen aikana palkintoja voi pokata itselleen myös tunnistamalla tunnettuja keskisuomalaisia ääniä.

Avauspäivänä selviää myös Radio Keskisuomalaisen uuden jääkiekkoselostajan henkilöllisyys. Kanavalla kuullaan seuraavan liigakauden alkaessa kaikki JYPin ottelut selostettuna.

Muissa haastatteluissa luodaan katsaus siihen, miten uusi kanava sai oikein alkunsa ja lisäksi tarkastellaan kaupungin paikallisradiohistoriaa vuosikymmenten takaa.

– Suomen viides paikallisradio on perustettu Jyväskylään vuonna 1985. Avauslähetyksessä palataan fiilistelemään minkälaista oli silloin ja vertaillaan tähän päivään. Halutaan kunnioittaa perinteitä ja tehdä asioita modernisti, Berg ilmoittaa.

Radiokanavalla olennaisessa osassa ovat Keskisuomalaisen toimituksen tuottamat uutiset, jotka kuullaan ensimmäistä kertaa tänään kello 13. Radion erilainen formaatti tuo uutistyöhön uudenlaisia painotuksia.

– Hyppääminen lehti- ja verkkouutisten tekemisestä radiouutisiin on tietenkin omanlaisensa haaste. Radion uutissähkeen kirjoittaminen vaatii huomattavasti enemmän tiivistämistä kuin verkossa tai lehdessä, kertoo Keskisuomalaisen verkkotoimituksen esimies Teemu Rauhala.

Uutislähetyksissä keskitytään pääasiassa Keski-Suomen asioihin, mutta kanavalta kuulee myös tärkeimmät uutiset valtakunnasta ja ulkomailta. Toimituksessa ollaan viime viikkoina perehdytty äänityön saloihin.

– Uutisten lukeminen vaatii totuttelua, ja olemme sitä studiossa viime viikkoina treenanneet. Jännityksellä ja mielenkiinnolla tätä on odotettu, mukavaa että vihdoin päästään vauhtiin, Rauhala sanoo.

Arkipäivisin Radio Keskisuomalaisen uutiset kuullaan tasatunnein aamuseitsemästä iltakuuteen ja lauantaisin aamukymmenestä kahteen iltapäivällä.

 

Uusi formaatti on otettu innolla vastaan myös Keski-Suomen Median myynnissä, joka saa radiosta uuden keinon tavoittaa paikallista yleisöä.

– Ihmisten kiinnostus radiokanavaa kohtaan on kyllä ylittänyt odotukset. Mediamyynnin näkökulmasta niin kuluttajat kuin yrittäjät ovat olleet tosi kiinnostuneita. Selkeästi tällaiselle paikallisradiolle on tilausta, kertoo Keski-Suomen Median aluemyyntijohtaja Jani Ylönen.

Vaikka viime aikojen tilanne on ollut koronaviruksesta johtuen poikkeuksellinen, on kanavan mediamyynti näyttänyt Ylösen mukaan erittäin hyvältä.

–Tämä myös mahdollistaa eri tuotteiden paketointia, kun on tarjolla printtilehteä, digi- ja ulkomainontaa ja nyt saa radion tähän rinnalle. Se tuo entistä enemmän mahdollisuuksia tarjota monipuolisempia ratkaisuja asiakkaille.

Radio Keskisuomalainen

Mitä kanavalla kuullaan?

Mediatalo Keskisuomalaisen uusi radiokanava Radio Keskisuomalainen aloittaa tänään keskiviikkona kello 12 taajuudella 95,9 MHz.

Radiota voi kuunnella myös nettiradion välityksellä osoitteessa radiokeskisuomalainen.fi

Päätoimittaja Henri Berg juontaa itse pääosan aamulähetyksistä. Bergin lisäksi juontajina toimivat Lotta Merenmies, Ilkka ”Ile” Jokinen ja Jari Lindström.

Radiouutiset toimittaa sanomalehti Keskisuomalaisen toimitus. Uutiset kuullaan tasatunnein arkisin kello 7-18 ja lauantaisin kello 10-14.

Kanavalla kuullaan jääkiekon liigakauden alkaessa selostettuna kaikki JYPin ottelut. Lähetysten selostaja paljastetaan tänään radion avajaislähetyksessä

Radion toimitilat sijaitsevat Keskisuomalaisen toimitalossa Jyväskylän Aholaidassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut