Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Alaikäiset tekivät luvattoman nuotion Viitasaarella – tuli karkasi heinikkoon, pelastuslaitos liikkeelle kuuden yksikön voimin

Maasto on Keski-Suomessa nyt kuivaa. Kuvan nuotio ei liity tapaukseen. Tuija Pauhu

Heikki Kärki

Kahden lapsen sytyttämä nuotio aiheutti keskisuuren vasteen maastopalon Viitasaarella lauantaina iltapäivällä.

Tuli karkasi tuulisella säällä heinikkoon ja sytytti kuivan heinän palamaan. Lasten vanhemmat havahtuivat tilanteeseen ja onnistuivat sammuttamaan liekit kymmenen litran sangoilla kantamallaan vedellä.

Maastoa ehti palaa noin 1500 neliömetrin alueelta. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi maapohjan kasteleminen.

– Lapsilla ei ollut lupaa nuotion tekemiseen ja he saivat puhuttelun vanhemmiltaan. Mekin keskustelimme heidän kanssaan ja lapset ymmärsivät tehneensä virheen, palomestari Samuel Leppämäki Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoi.

Tilanteessa oli sikäli onni onnettomuudessa, että tuuli puhalsi liekit maaperältään kostean kuusimetsän suuntaan. Toisessa suunnassa olisi ollut lisää kuivaa heinikkoa ja noin sadan metrin päässä ensimmäiset rakennukset. Pelastuslaitos lähti liikkeelle kuuden yksikön voimin Keihärinkosken kylän lähellä sijaitsevalle palopaikalle.

– Tuli eteni noissa olosuhteissa hitaasti. Vanhemmat hoitivat alkusammutuksen oikeaoppisesti ja suojasivat vedellä ensin rakennusten suuntaisen seinustan, Leppämäki kertasi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut