Vasemmistoliiton Li Andersson ehdottaa kaikille suomalaisille sadan euron elvytysseteliä – "Leikkaaminen olisi nyt varmin tapa syventää kriisiä"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson piti vappupuheensa kameran ääressä. Emmi Korhonen / Lehtikuva

Jaakko Närhi

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ehdotti vappupuheessaan, että yhtenä elvytyskeinona Suomen taloudelle kaikille suomalaisille voitaisiin jakaa sadan euron elvytysseteli.

Vasemmistoliiton ehdotuksessa seteli olisi käytettävissä kulttuuri- ja palvelualoilla, eli esimerkiksi  kivijalkakaupoissa, keikkapaikoilla, ravintoloissa ja parturi-kampaamoissa.

Andersson sanoi puheessaan, että hallitus tulee vielä kevään aikana päättämään elvytyspaketista, jolla vauhditetaan Suomen taloutta samalla kun rajoitustoimia asteittain puretaan. Anderssonin mukaan elvytysseteli olisi kaikki suomalaiset huomioiva tapa vauhdittaa palvelualojen elpymistä siinä vaiheessa, kun rajoitustoimia voidaan laajemmin purkaa.

Andersson myös totesi, että leikkaaminen olisi nyt varmin tapa syventää kriisiä.

– On aivan keskeistä, että me nyt uskallamme toimia laajan konkurssiaallon välttämiseksi ja kotimaisen kysynnän vauhdittamiseksi. Leikkauslistojen laatiminen keskellä talouskriisiä olisi ristiriidassa tämän kanssa, Andersson sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.